Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Aanklager schrijft boek met 'hele verhaal' rond 'Making a murderer'

En opnieuw komt er een boek uit als spin-off van de populaire documentairereeks 'Making a murderer'. Inmiddels is het boek van de advocaat waarop de serie is gebaseerd, verkrijgbaar. Nu heeft de aanklager een boek aangekondigd waarin hij het complete verhaal over de rechtszaak tegen Steven Avery uit de doeken doet.

De documentaireserie op de betaalzender Netflix is gebaseerd op het boek The Innocent Killer, geschreven door Michael Griesbach en in 2014 op de markt gebracht door de American Bar Association, de beroepsorganisatie van advocaten in de VS. Griesbach, een advocaat in de staat Wisconsin, maakte een uitvoerige studie van de zaak van Steven Avery, die in 1985 werd veroordeeld voor de aanranding, poging tot moord met voorbedachten rade en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Penny Beernsten. Avery zat achttien jaar achter de tralies en mocht in 2003 de gevangenis verlaten nadat DNA had uitgewezen dat een andere man Beernsten had aangevallen. 

Avery klaagde de autoriteiten aan en eiste een schadevergoeding van 36 miljoen dollar voor de tijd dat hij onschuldig in de gevangenis had doorgebracht. In 2005 werd Avery opnieuw gearresteerd, nu voor de moord op de fotografe Teresa Halbach. Avery kreeg in 2007 levenslang. 

Griesbach is er overigens van overtuigd dat Avery de moord op Halbach heeft gepleegd. Dit in tegenstelling tot de aanname van de documentairemakers dat Avery er door de politie in is geluisd als een soort vergelding op de miljoenenclaim die Avery had ingediend. De openbaar aanklager in de moordzaak rond Avery is verbolgen over de werkwijze van de documentairemakers. Hij is bezig met een boek 'om het hele verhaal te vertellen'. Kenneth Kratz verwijt de makers in een interview met een tv-station dat ze 'belangrijk bewijs' uit de serie hebben gelaten.

Volgens de aanklager zijn er 'fysieke en indirecte bewijzen' die erop wijzen dat Avery schuldig is. Zo werd er onder andere een kogel in de garage gevonden van Avery met het DNA van Halbach erop. Volgens Kratz is het weglaten van dit bewijs uit de serie een eis van de makers geweest. Kratz vindt met name dat het verhaal van het slachtoffer, Teresa Halbach, in Making a Murderer is vergeten. Hij zegt zich verplicht te voelen om voor Halbach en haar familie op te komen al sinds het moment dat de serie uitkwam.

Bron: 2WBay.comOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Aanklager schrijft boek met 'hele verhaal' rond 'Making a murderer'

 

Gesponsorde boeken