Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Andy McNab is een psychopaat

Thrillerschrijver Andy McNab is een psychopaat. Maar dan wel eentje die uit het goede hout is gesneden. Tot die conclusie komt professor Kevin Dutton, onderzoekspsycholoog aan de universiteit van Oxford.

Wat is een goede psychopaat? En hoe kan het leren denken als een psychopaat je vooruit helpen? Het zijn deze vragen waarover professor Kevin Dutton zich al jaren de hersens pijnigt. Deze onderzoekspsycholoog, verbonden aan het Calleva Research Centre for Evolution and Human Science van de universiteit van Oxford, is ervan overtuigd dat je vooruit kan komen in het leven als je je gedraagt als een psychopaat. Een goede dan, niet zo eentje als Hannibal Lecter. ''Ik wil de mythe doorprikken dat alle psychopaten slecht zijn'', zei hij onlangs in de Daily Telegraph.

Dutton bestudeert al zijn hele carrière psychopaten. Toen hij bestsellerauteur en voormalig SAS-militair Andy McNab tijdens een onderzoeksproject ontmoette, deed hij een verrassende ontdekking. Bij McNab is vastgesteld dat hij een psychopaat is, maar wel eentje van het goede soort. In tegenstelling tot een slechte psychopaat is McNab in staat om bepaalde eigenschappen, zoals meedogenloosheid, onbevreesdheid en empathie, te versterken of te onderdrukken. Zo haalt hij het beste uit zichzelf in allerlei situaties.

De expertise van Dutton en de bijzondere ervaringen van McNab komen samen in het handboek De goede psychopaat, dat in november bij uitgeverij Lev. verschijnt. Volgens de uitgever tonen de auteurs aan hoe een psychopaat denkt en wat dat voor ons kan betekenen, in alle beroepsgroepen, van soldaat tot advocaat. Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Andy McNab is een psychopaat

 

Gerelateerd

Over

Andy McNab

Andy McNab

Andy McNab (Southwark, 1959) is het pseudoniem van Steven Billy Mitchell, e...