Hebban vandaag

Nieuws /

Antwerpse Boekenbeurs: de highlights

Van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november vindt de 79e editie van de Antwerpse Boekenbeurs plaats. Twaalf dagen lang kunnen boekenliefhebbers in Antwerp Expo terecht voor gloednieuwe boeken, auteurs, interviews, workshops, wedstrijden en prijsuitreikingen.

Een aantal highlights uit de programmering:

Zaterdag 31 oktober:

Matthijs van Nieuwkerk is te gast om te vertellen over zijn boek Aznavour, volgens hem de beste zanger die ooit geleefd heeft. Ook wordt op deze openingsdag voor de achttiende keer de Knack Hercule Poirot prijs uitgereikt voor de beste Vlaamse thriller van het jaar.

Zondag 1 november:

Kathleen Aerts vertelt over Voor altijd mijn mama, waarin ze schrijft over de jongdementie van haar moeder. Ook de Britse historicus Ian Kershaw is aanstaande zondag te gast op de Antwerpse Boekenbeurs.

Maandag 2 november:

Ook voor kinderen is er genoeg vertier op de Boekenbeurs. Peter van Gucht en Bruno De Roover maakten een speciale show waarin ze zingen en tekenen rond de bekende stripfiguren Suske en Wiske. Wie zijn of haar boek wil laten signeren door Mark Eyskens, Valerie Eyckmans of Toni Coppers kan op maandag op de beurs terecht.

Dinsdag 3 november:

Een dubbelgesprek met schrijfsters Kristien Hemmerechts en Annelies Verbeke.

Woensdag 4 november:

Signeersessies met onder meer Tom Waes, Jacques Vermeire en Marc de Bel. Voor leerkrachten die graag actieve lessen willen geven over Europa en democratie wordt een presentatie gegeven over '28 in 1', een nieuwe educatie leermethode die leerlingen direct betrekt bij het democratisch proces.

Donderdag 5 november:


Signeersessies met Eva Daeleman, Pieter Aspe en Roderik Six.

Vrijdag 6 november:

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hun eigen Urbanus t-shirt kleuren en extra bijzonder maken met de handtekening van de tekenaar van Urbanus, Willy Linthout.

Zaterdag 7 november:

Schrijvers en radiopersoonlijkheden Pat Donnez (Lichterlaaie) en Bart Schouten (Bidden om verboden vruchten) worden door journaliste Barbara De Munnynck geïnterviewd over hun eerste roman.

Zondag 8 november:

Jonas Jonasson wordt door boekenliefhebber en presentator Stijn van de Voorde geïnterviewd over zijn nieuwste roman Gangster Anders en zijn vrienden en over zijn eerdere bestsellers.

Maandag 9 november:

Ieder jaar verschijnen er vier nieuwe Wablieftboeken: vlotte boeken in duidelijke taal, geschreven voor volwassen beginnende lezers. De boeken worden geschreven door bekende schrijvers. Dit jaar waren dat Louis van Dievel, Michel Follet, Marc Kregting en Leen De Laere. De schrijvers zullen hun boeken op de Boekenbeurs presenteren.

Dinsdag 10 november:

Georges Wildemeersch schreef een biografie over een van de meest iconische Vlaamse schrijvers van de afgelopen eeuw, Hugo Claus. Yves Desmet gaat met Wildemeersch in gesprek over dit boek, getiteld Hugo Claus. De jonge jaren.

Woensdag 11 november:

Arthur Japin vertelt over zijn nieuwste roman De gevleugelde en Bavo Claes gaat met Betty Mellaerts in gesprek over zijn roman Vijftig.

Voor het volledige programma en tickets: www.boekenbeurs.comOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Antwerpse Boekenbeurs: de highlights

Gesponsorde boeken