Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jonas Jonasson

Artikelen 12 Newsroom 1 Spots 3

Jonas Jonasson (1961), geboren als Pär-Ola Jonas Jonasson, is een Zweedse schrijver en journalist. Hij studeerde Zweedse en Spaanse letterkunde aan de universiteit van Göteborg, en werkte vervolgens tot 1994 als journalist voor diverse Zweedse dag- en weekbladen. In 1996 richtte hij het mediabedrijf OTW op, maar verkocht deze succesvolle onderneming in 2005 om gezondheidsredenen. Hij verhuisde naar Zwitserland, waar hij zijn debuutromen De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween  schreef. Het boek werd een enorm succes. In 2010 was het het best verkochte boek in Zweden, en in het Nederlandse taalgebied stond het gedurende 165 weken onafgebroken in de 'Bestseller 60.' Jonasson won er de Swedish BookSellers Award mee. In 2010 keerde hij terug naar Zweden.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 09/03/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De profeet en de idioot - Jonas Jonasson Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / De favoriete romanauteurs van Greet
24 mei 2020 46 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken