Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Beste romantische boeken van 2014 volgens Goodreads

door Hebban Crew 2 reacties
Gister is de uitslag van de Goodreads-verkiezing ‘Best books of 2014’ bekendgemaakt. Welke boeken vonden de Goodreads-leden de beste boeken in het romantische genre? We lichten de top 5 kort toe!

Goodreads verkiezingen

Op de website Goodreads.com konden mensen stemmen op de beste boeken die in 2014 zijn verschenen. Dit kon in verschillende categorieën, waaronder ook Romance. Welke boeken zijn volgens de leden van Goodreads nou echt de moeite waard om te lezen? We lichten de top 5 kort toe!

1. Diana Gabaldon – Met het bloed van mijn hart

De absolute winnaar, met meer dan 50.000 stemmen, is Written in my own heart’s blood. De Nederlandse vertaling, Met het bloed van mijn hart, is onlangs verschenen. Het boek is het achtste deel van de Reiziger-serie, waarin een vrouw ontdekt dat ze door de tijd kan reizen.

2. Colleen Hoover – Maybe someday (niet vertaald)

Met ruim 29.000 stemmen staat Colleen Hoover op nummer twee. Sydney komt erachter dat haar vriend vreemdgaat en komt dan in contact met haar buurjongen, die iedere avond prachtige gitaarmuziek speelt.

3. J.R. Ward – The King (niet vertaald)

Met zo’n 28.000 stemmen is The king de derde winnaar bij de romantische boeken. Het is het twaalfde deel uit de serie Black Dagger Brotherhood. Het boek is een mix van fantasy, actie en romantiek en de vraag is vooral: zal liefde alles overwinnen? Aangeraden wordt om te beginnen met het eerste deel van deze serie.

4. Colleen Hoover – Ugly Love (niet vertaald)

Colleen Hoover doet het goed op Goodreads, want ze staat twee keer in de top vijf. Ugly love kreeg zo’n 19.000 stemmen. In het boek besluiten de twee hoofdpersonen geen relatie te beginnen, maar alleen seks met elkaar te hebben. Ze hebben daarvoor twee regels: vraag nooit naar het verleden en verwacht niks van de toekomst.

5. Mia Sheridan – Archer’s Voice (niet vertaald)

Het vijfde boek in de top vijf van de beste romantische boeken kreeg ruim 16.000 stemmen. Het boek gaat over een vrouw met een vreselijk verleden en een man wiens liefde haar verlossing kan zijn. Het boek valt onder het nieuwe genre New Adult.

Waar blijven de Nederlandse vertalingen?

Van deze top vijf is slechts één boek vertaald naar het Nederlands. Ook de rest van de romantische boeken die hoog eindigden hebben geen Nederlandse vertalingen. Nu deze titels in het buitenland zo ontzettend goed zijn ontvangen, zit er wellicht een kans in dat een Nederlandse uitgeverij de titels oppakt en er wat mee doet. Wij wachten in spanning af!

Kun jij niet wachten op de vertalingen? Dan kun je uiteraard de Engelse versies altijd lezen. Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Beste romantische boeken van 2014 volgens Goodreads

 

Gerelateerd