Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Bibliotheekboek na 67 jaar teruggebracht

door Hebban Crew 3 reacties
Begin deze maand waren er berichten over een Amerikaan die na bijna een halve eeuw een boek over de kruistochten terugbracht naar de universiteitsbibliotheek. Maar het kan nog erger. In Auckland werd een boek 24.604 dagen te laat op de balie van de bieb gelegd. Het had daar al op 17 december 1948 weer op de plank moeten staan.

Met het schaamrood op de kaken liet James Philips een tijdje terug het boek History of the Crusades terugbezorgen bij de universiteitsbibliotheek in Dayton, Ohio. Hij had het boek daar geleend in 1967. De bibliotheek was zo onder de indruk van zijn verontschuldigingen, dat Philips de uitleenboete niet hoefde te betalen. Destijds, in 1967, kostte het te laat retourneren van een boek twee centen per dag. Philips zou in totaal 350 dollar (bijna 310 euro) moeten ophoesten. 

In Auckland, Nieuw-Zeeland, deed een vrouw van ergens in de zeventig er nog een schepje bovenop. Als kind leende ze het boek Myths and Legends of Maoriland van A.W. Reed. Ze had het een week voor Kerstmis 1948 weer moeten terugbrengen, maar verhuisde uit Auckland en nam het bewuste boek met haar mee. Kort geleden kwam ze het terugbrengen. 

Omdat het boek nog in uitstekende conditie verkeerde, hoefde de vrouw van het sympathieke bibliotheekpersoneel de uitleenboete niet te betalen. Volgens schattingen zou die boete, inclusief inflatiecorrectie, omgerekend zo'n 4.476 euro bedragen. De bibliotheek in kwestie bracht de zaak ter sprake op zijn Facebookpagina. Dat ontlokte prompt een reactie van een lezer die thuis nog een boek had liggen uit de Howick-bibliotheek. 'Mmm, ik vraag me af of de bibliotheek ook door de vingers zal zien dat ik een boek, geleend in 1969, nog steeds niet heb geretourneerd.' 

(Bron: The Daily Telegraph. Foto's: Facebook en Twitter)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bibliotheekboek na 67 jaar teruggebracht

 

Gesponsorde boeken