Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Blauw bloed

door Bentevdwouw 1 reactie
Ik mag dan zelf het liefst rondlopen in een broek met een stel sneakers eronder, stiekem koester ik nog steeds de kinderlijke droom van een prinsessenleven. Met baljurken, reverences en knappe jongens in chique pakken. Nu kan ik met een hoffelijke handzwaai wel doei zeggen tegen die wens, want voorlopig zal ik met mijn afgetrapte sneakers geen enkele balzaal betreden.


Gelukkig is er altijd nog de wereld van het boek, waar alles – inclusief rondhuppelen in strak geregen jurken – altijd mogelijk is. Zoals in De Selectie, waar een meisje de strijd aangaat voor de kroon én bijbehorende prins. In Het balseizoen, waar de hoofdpersoon net als ik liever gewoon broeken draagt, maar door haar moeder gedwongen wordt om mee te doen aan het debutantenbal. En in Rode Koningin, waar het Koninklijke leven net wat minder fijn is, gevaarlijk zelfs.  

Of je nu gaat voor een wereld van cocktails en luxe bedden of een met grote gevaren, iedereen verdient het om eens in zijn leven blauw bloed te hebben. Trek die muiltjes snel aan en zet die kroon op je hoofd recht. Het is tijd om die lang gekoesterde wens alsnog in vervulling te laten gaan met deze drie prachtboeken.  

De Selectie van Kiera Cass

Als America Singer te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de selectie, waarin 35 meiden om het hart van prins Maxon strijden in het paleis, ziet ze het alleen maar als slecht nieuws. Heel slecht nieuws. Ze moet haar geheime liefde achterlaten voor een gevecht om de kroon, waar ze totaal niet op zit te wachten. Met de vijfendertig meiden in de buurt is er altijd drama, en dan zijn er nog de rebellen die het paleis steeds vaker aan lijken te vallen. Maar dan ontmoet ze de prins, en begint ze aan alles te twijfelen. De jongen is stiekem best leuk, en een koninklijk leven, zonder de armoede waarin ze eerst leefde, klinkt plotseling niet meer zo slecht als het eerst leek.  

Het balseizoen van Jonah Lisa Dyer & Stephen Dyer

Megan is niet bepaald een meisje-meisje. Ze voetbalt graag, en wil met haar team meedoen aan de Olympische spelen. Jurken kopen en dansen? Absoluut geen favoriete bezigheden. Megan is dan ook woedend als ze erachter komt dat haar moeder haar samen met haar tweelingzus op heeft gegeven als debutante voor het balseizoen. Nee zeggen is onmogelijk, en dus wordt ze een wereld in gesleurd waar ze liever geen kennis mee maakte. Als ze op een feest, het voordeel van het balseizoen, de knappe Hank tegenkomt, vindt ze het plotseling niet zo erg meer om debutante te zijn. Maar dat is voordat ze grote blunders maakt en zich voor schut zet voor de hele wereld.  

Rode Koningin van Victoria Aveyard

De zeventienjarige Mare Berrens heeft rood bloed. Nou klinkt dat heel normaal, maar in haar wereld bestaat er ook nog zilver bloed, waar alleen de elite over beschikt.  Zij hebben bovennatuurlijke krachten, en het is de taak van de Roden om hen te dienen. Als Mare hoort dat haar beste vriend verplicht is het leger in te gaan, zet ze alles op alles om dat tegen te houden. Ze krijgt toegang tot het Koninklijke paleis en komt oog in oog te staan met de Koning. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks en totaal onverwachts, hij ontdekt een gave bij haar. Iets wat Mare niet zou moeten hebben, met haar rode bloed…  

Meer lezen van YA-expert Bente? Klik hier. Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: Blauw bloed

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Gesponsorde boeken