Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek en auteur van week 31

Elke week besteden we aandacht aan een nieuw of bijzonder boek en zetten we een fantastische auteur in de spotlight. Deze week zijn dat de nieuwe heruitgave van Het oog van de wereld (deel 1 van Het rad des tijds) van Robert Jordan als boek van de week en C.M. Chang (schrijver van De jongen uit Celstad) als auteur van de week.

Robert Jordan begon in 1984 aan het schrijven van Het oog van de wereld, dat in 1990 voor het eerst werd gepubliceerd. Na het overlijden van Jordan in 2007 maakte Brandon Sanderson de serie Het rad des tijds af. Uitgeverij Luitingh geeft nu een nieuwe herdruk uit (de eerste twee delen deze maand).

Het rad des tijds is een moderne klassieker, die keer op keer heruitgegeven wordt, omdat er veel vraag naar blijft. De serie bestaat uit veertien delen, waarbij de laatste drie door Sanderson zijn afgemaakt, op basis van uitgebreide aantekeningen en plotbeschrijvingen van Jordan zelf. Dit zijn de titels van alle delen van de serie, en er ook nog een prequel is verschenen (Een nieuw begin):

1. Het Oog van de Wereld
2. De Grote Jacht
3. De Herrezen Draak
4. De Komst van de Schaduw
5. Vuur uit de Hemel
6. Heer van Chaos
7. Een Kroon van Zwaarden
8. Het Pad der Dolken
9. Hart van de Winter
10. Viersprong van de Schemer
11. Mes van Dromen
12. De Naderende Storm
13. De Torens van Middernacht
14. Het Licht van Weleer

Heb jij de hele serie gelezen? Of ga je 'm nog ontdekken? Of ben je wellicht ergens afgehaakt? Op het Hebban Fantasy Forum kun je er verder over praten.

Onze auteur van de week C.M. Chang is een nieuwe schrijver in het Nederlandse taalgebied. Haar boek De jongen uit Celstad (deel 1 van de serie Offwolder) is in 2014 in het Nederlands en het Engels verschenen bij uitgeverij Luitingh. Ze is in de Verenigde Staten opgegroeid met haar Zuid Koreaanse ouders. Later verhuisde ze naar Nederland, waar ze nu woont en werkt.

Lees de Hebban Fantasy recensie van De jongen uit Celstad.Over de auteur

Hebban Fantasy

327 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Boek en auteur van week 31

 

Gerelateerd

Over

C.M. Chang

C.M. Chang

C.M. Chang is de auteur van sciencefiction/Young Adultroman, Offworlder 1: De jo...