Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Boek naar feuilleton van A.F.Th. in september in de winkel

door Hebban Crew 1 reactie
Het feuilleton 'President Tsaar op Obama Beach' van A.F.Th. van der Heijden wordt een boek. Het verschijnt op 12 september en wordt dan ten doop gehouden op een avond met de schrijver in het Compagnietheater in Amsterdam. Daar wordt Van der Heijden geïnterviewd door Arjen Fortuin, literair redacteur van NRC.

Alle bezoekers van de avond krijgen een exemplaar van het boek, dat verschijnt in een oplage van 500 gesigneerde exemplaren en niet in de winkel komt. Kaarten voor de avond kosten 25 euro voor abonnees en 27,50 euro voor niet-abonnees.

In het verhaal reist de 26-jarige oorlogsfotograaf Natan Haandrikman, gemodelleerd naar Van der Heijdens zes jaar geleden overleden zoon Tonio, naar Oekraïne, waaar vlucht 'MX17' is neergestort.  Het feuilleton wordt op vrijdag 2 september afgesloten.

A.F. Th. heeft het fenomeen feuilleton nieuw leven ingeblazen. In het verleden is daar grote literatuur uit voortgekomen. Zo zijn de boeken van Charles Dickens bijna alle als feuilleton gestart. De Nederlandse schrijver Louis Couperus verkocht zijn romans vaak tweemaal; eerst als feuilleton aan onder meer de krant Het Vaderland, later als boek. 

Bron: NRC 

Lees hier de eerste aflevering van het feuilleton én luister hoe A.F.Th. deze voorleest. Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek naar feuilleton van A.F.Th. in september in de winkel

 

Gerelateerd

Over

A.F.Th. van der  Heijden

A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 onder het pseudoniem Patrizio...

Gesponsorde boeken