Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Victus

door Hebban Crew 3 reacties
Deze week kiest Hebban als boek van de week het vandaag bij Uitgeverij Signatuur verschenen 'Victus', van Albert Sánchez Piñol. 'Victus' is een vertaalde monumentale roman over het onverzettelijke Barcelona van 1714.

Over dit boek:

Victus van Albert Sánchez Piñol is een avonturenroman vol historische meedogenloosheid, een liefdesverhaal en de beschrijving van het eerste grote pan-Europese conflict. In september is het 300 jaar geleden dat met de val van Barcelona de Catalanen hun onafhankelijkheid kwijtraakten. Deze strijd is nog steeds niet gestreden en met een mogelijk referendum in november 2014 over deze onafhankelijkheid is Victus een onontkoombaar en noodzakelijk boek geworden.

Victus wordt verteld door Martí Zuviría, een jonge man uit Barcelona die een uitstekende militaire bouwmeester wordt. Het grillige lot maakt dat hij aan de ene kant de stad bouwkundig moet versterken, en aan de andere kant een strategie moet bedenken om haar te belegeren en te vernietigen. Victus is een roman vol gevechten, avonturen, liefde, politiek en humor. Een boek dat je in één adem uitleest en met dezelfde gretigheid als waarmee je meesterwerken van Dumas, Victor Hugo of Tolstoj leest.

Albert Sánchez Piñol in Nederland:

De auteur van Victus is op 3 en 4 september in Nederland en jij kunt bij één van zijn gratis lezingen aanwezig zijn.

3 september, 17.00 uur, Amsterdam:

Er zal een introductie gegeven worden door prof. dr J.Th. Leerssen, professor European Studies aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door een gesprek met auteur Albert Sánchez Piñol en Quim Torra, auteur, historicus en Directeur van El Born Cultural Center waar de laatste veldslag om Barcelona plaatsvond. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.

4 september, 19.00 uur, Utrecht:


De auteur en zijn vertaler Adri Boon in gesprek over de verschillende facetten in het literaire universum van één van de meest gerenommeerde Catalaanse schrijvers van deze tijd. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.

Ook Hebban Literatuur zal Albert Sánchez Piñol volgende week ontmoeten. Lees het interview binnenkort op onze site!

Lees ook de recensie van Victus, geschreven door Lindy de Jong.
Over de auteur

Hebban Crew

1669 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Victus

 

Gerelateerd

Over

Albert Sánchez Piñol

Albert Sánchez Piñol

Albert Sánchez Piñol (1965) is antropoloog en schrijver. Hij is me...