Hebban vandaag

Nieuws /

Boeken voor vluchtelingen in Nijmegen

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen worden vanaf vandaag klanten uitgenodigd om, naast hun eigen boeken, een boek voor een vluchteling te kopen. De op deze manier gedoneerde boeken gaan naar de pop-up bibliotheek, een initiatief van de lokale bibliotheek, in Heumensoord, een vluchtelingenkamp.

Er kan gekozen worden uit negen titels, waaronder leerboeken Nederlandse taal. Dekker van de Vegt heeft zelf ook voor 500 euro aan boeken geschonken aan de pop-up bibliotheek.

Het ontbreekt het boekenvak duidelijk niet aan compassie. Bekijk hieronder de campagnes, acties en initiatieven die door het hele land zijn georganiseerd voor vluchtelingen. Om geld in te zamelen voor hulp of om de mensen en kinderen in de opvangcentra iets te lezen te bieden of heel praktisch: taalboeken aan te kunnen te bieden.

Soep voor Syrië
Op 23 november verscheen het kookboek Soep voor Syrië, waarvoor meer dan 50 internationale topchefs belangeloos een soeprecept aanleverden. De volledige winst van het kookboek gaat naar het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen.

Britse bestsellerauteurs doneren voor Syrische vluchtelingen
Een aantal goedverkopende Britse schrijvers slaan de handen ineen om Syrische vluchtelingen te helpen. Vanaf donderdag gaan de opbrengsten van hun boeken naar een fonds van hulporganisatie Oxfam. De auteurs hopen binnen korte tijd 1 miljoen Britse pond bijeen te hebben gebracht.

Patrick Ness steunt Syrische vluchtelingen
Patrick Ness en collega-auteurs John Green, Derek Landy en Jojo Moyes zetten zich in voor financiële steun aan Save The Children, een organisatie die de vluchtelingen uit Syrië probeert te helpen.

Vluchtelingen in de literatuur
Vluchtelingencrisis: mensen in kleine gammele bootjes, stromen vaders en moeder met rugzakken om en in de armen een baby, klimmend over hekken en wachtend in kampen. We kennen de actuele beelden van tv en helaas blijft het in boeken vaak ook niet bij fictie.

Duitse boekenvak schiet vluchtelingen te hulp
Duitse uitgeverijen stellen woorden- en audioboeken gratis beschikbaar.

Routard maakt speciale gids voor vluchtelingen
De uitgever van de Franse backpackers-gidsen Guide du Routard heeft een gids van 85 bladzijden gemaakt dat uitsluitend bestaat uit plaatjes, zodat vluchtelingen met iedereen die hen helpt kan communiceren over thema's als voedsel, onderdak, gezondheid, religie en recreatie.

Het doe-het-zelf vluchtelingenhandboek
Vrij Nederland stelde een lijst van 45 heel praktische tips samen, uit ervaringen en adviezen van (voormalige) vluchtelingen. De tekst wordt ook aangeboden in Engels en Arabisch.

Biblionet Groningen in actie voor vluchtelingen
De georganiseerde bibliotheken in Groningen hebben 13.500 boeken verzameld voor vluchtelingen en, om de boeken te kunnen plaatsen, ook boekenkasten gedoneerd aan de opvangcentra.

(Bron: Boekblad en Dekker van de Vegt)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

940 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boeken voor vluchtelingen in Nijmegen

Gesponsorde boeken