Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Een kijkje in de cultuur van andere landen'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Erna: 'Ik hou van boeken waarbij je een kijkje krijgt in de cultuur van andere landen. Vooral die zich afspelen in oosterse landen.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Annette


'Wat een leuke vraag! Ik vind het ook heel leuk om boeken te lezen die mijn horizon verbreden. Ik heb je leeslijsten bekeken en zie dat je verschillende genres leest, dus krijg je ook tips in een paar genres.

De eerste titel die ik zou willen aanraden is Lichter dan ik door Dido Michielsen. Het boek heeft De Boekhandelsprijs 2020 gewonnen, een prijs die gekozen wordt door boekverkopers. Het gaat daarbij om uitzonderlijk goede boeken die meer aandacht verdienen. Lichter dan ik gaat over een Javaanse jonge vrouw die tot de rijke klasse behoort, maar zich daaraan probeert te onttrekken. Het geeft een mooi beeld van Nederlands-Indië halverwege de 19 eeuw.

Ster van het Noorden door D.B. John. Deze overweldigende thriller gaat over een Koreaans-Amerikaanse vrouw die als CIA-agente in Noord-Korea op zoek gaat naar haar tweelingzus, die in Zuid-Korea ontvoerd is.

Ik heb zelf veel boeken gelezen die zich afspelen in Zuid-Afrika, het land van de Apartheid. Als je van thrillers houdt, zou ik zeker de boeken van Deon Meyer lezen. De boeken spelen zich post-apartheid af, maar in werkelijkheid heeft de Apartheid zich verplaatst naar kleurlingen in plaats van ‘zuiver’ donkere mensen. Heel cynisch.

Een moderne – destijds instant – klassieker is De vliegeraar door Khaled Hosseini, over twee jongetjes die samen opgroeien in Afghanistan, de een is rijk en soennitisch, de ander arm en sjiitisch. Je leert Afghanistan van dichtbij kennen.

Ik kan het niet laten om je nog een paar klassiekers aan te raden die mij omver hebben geblazen: Rudyard KiplingKim (India), E.M. ForsterOvertocht naar India (A Passage to India), Louis CouperusDe stille kracht.'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Een kijkje in de cultuur van andere landen'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken