Hebban vandaag

Nieuws /

Boekhandel Dominicanen: een van de 10 ‘coolste’ boekhandels ter wereld


door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Volgens de Amerikaanse Nieuwsorganisatie CNN behoort boekhandel Dominicanen in Maastricht tot een van de tien ‘coolste’ boekhandels ter wereld.

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om je hoofd boven water te houden als boekverkoper. De ene na de andere boekhandel sluit zijn deuren. Als het dan tóch lukt om van je boekhandel en goedlopende zaak te maken, én dat zo weet te houden, is dat het vieren waard.

CNN stelde een lijst samen met de ‘coolste’ boekhandels ter wereld. De Maastrichtse Boekhandel Dominicanen, gevestigd in de ruim 800 jaar oude Dominicanenkerk, behaalde daarop een zevende plek. Op de lijst staan onder andere ook Shakespeare and Company in Parijs, El Ateneo in Buenos Aires, Librairie Avant-Garde in Nanjing (China) en Livraria Lello in Porto. De complete lijst kun je hier bekijken.

CNN is niet de eerste die Dominicanen in een lijstje met mooiste boekhandels plaatst. Al in 2008 publiceerde The Guardian een lijst met 'The World's 10 best bookshops' , waarop boekhandel Dominicanen een eerste plaats bemachtigde.

Een aantal van bovenstaande ‘coole’ boekhandels vind je ook terug in Jet Steinz’ lijstje met 9 spectaculaire boekhandels in Europa. Klik hier om het artikel te lezen.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Boekhandel Dominicanen: een van de 10 ‘coolste’ boekhandels ter wereld


 

Gesponsorde boeken