Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Brusselmans neemt thrillergenre in de Zeik

door Hebban Crew 1 reactie
De jongste berichten op zijn website gaan over zijn relatie. Hoe die met de 31 jaar jongere Melissa begon, opbloeide - er was zelfs sprake van een kinderwens - en deze maand toch stuk ging. Je zou bijna vergeten dat de Vlaamse veelschrijver Herman Brusselmans op 5 september zijn eerste thriller publiceert: Zeik. Gezien de titel is het de vraag of het om een serieuze thriller gaat of een parodie.

Herman Brusselmans, de auteur die zichzelf afficheert als De befkoning van België dan wel De mooie jonge oppergod van de Vlaamse letteren gaat het thrillergenre verkennen, meldt zijn uitgeverij Prometheus. De titel van Brusselmans' eerste literaire thriller verwijst naar de held van het verhaal, inspecteur Zeik.


Het 'gezeik' speelt zich af in Gent. De moordbrigade van deze mooie Vlaamse stad loste in het begin van de jaren zestig procentueel bezien de meeste moorden van heel West-Europa op, was de eerste brigade ter wereld die over een allochtoonse inspecteur beschikte, en de chef van de brigade - commissaris Übertrut - had maar één arm. Samen met z'n team, bestaande uit de inspecteurs Zeik, El Bazazz, Compas en Broekgat, probeert hij de Gentse regio vrij te houden van vuige moordenaars.

Dan duikt er een een onbekende killer op die meisjes wurgt en symbolisch bedoelde getallen aanbrengt op hun naakte rug. Krijgt de moordbrigade ook dit stuk schorem te pakken? De tijd dringt, de stress wordt erger, de helse spanning is te snijden. Totdat inspecteur Zeik een gouden ingeving krijgt.

Uitgeverij Prometheus noemt het nieuwe boek van de 56-jarige Herman Frans Martha Brusselmans, die zich in zijn studententijd verschool achter de pseudoniemen Herman Frodiet en G.H.L. Bustenhouwer, een schitterend opgebouwde misdaadroman in het spoor van Agatha Christie, Georges Simenon en andere grootheden op het gebied van goed geconstrueerde whodunits die de lezer uren op het randje van zijn stoel nagelen. Prometheus is ervan overtuigd dat Brusselmans in dit genre kan uitgroeien tot een grootmeester. Derhalve is de tweede Zeik-roman al in voorbereiding, getiteld De moord op de poetsvrouw van Hugo Claus.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan zestig romans. De Vlaamse auteur is een regelmatig terugkerende gast in De Wereld Draait Door. Hij heeft al beloofd in september bij Matthijs van Nieuwkerk aan te schuiven om over Zeik superlatieven te ventileren.



Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Brusselmans neemt thrillergenre in de Zeik

 

Gerelateerd

Over

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans (1957) is een Vlaamse schrijver, dichter en columnist. Hij pu...