Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Top 10 | Een Stephen King-boek

door Hebban Crew 24 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Daaruit ontstaat een wekelijkse top 10 aan inspiratie. Deze week presenteren we de top 10 Stephen King-boeken.

Vink deze categorie af op de Hebban Reading Challenge-checklist. De checklist is alleen toegankelijk als je meedoet aan de Hebban Reading Challenge (Ga nu de uitdaging aan!)

01

Redrum in de spiegel

Voor The Shining wilde King een andere setting dan Maine, waar hij zelf vandaan komt en zijn eerste twee boeken situeerde (Carrie en Salem's Lot). Hij koos willekeurig voor Boulder, Colorado en boekte ter inspiratie een kamer in The Stanley Hotel. King en zijn vrouw waren de enige twee gasten die nacht. Ze waren de enigen die door de lange gangen liepen en hadden de enige gedekte tafel in de grote eetzaal. Tegen de tijd dat hij 's avonds in bed lag, had hij het hele boek al in zijn hoofd zitten. Het kostte hem slechts vier maanden om de eerste versie te schrijven. Meer dan vijfendertig jaar later schreef King een vervolg met de inmiddels volwassen Danny Torrance in de hoofdrol, Dr. Sleep.

In de klassieke horror, die al meerdere malen verfilmd is, verblijven Jack Torrence, zijn vrouw Wendy en hun vijfjarige zoon Danny in het Overlook Hotel. Jack is ingehuurd als huismeester om het hotel de winter door te loodsen. Jack ziet het als een ideale omgeving om rustig aan zijn boek te werken, maar zoon Danny heeft psychische gaven en ontdekt al snel dat er iets goed mis is in het hotel. Hevige sneeuwstormen sluiten het gezin volledig af van de buitenwereld en het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan?

02
(1037)

Een achtentwintig jaar oude belofte brengt zeven volwassenen terug naar Derry, Maine. Hier vochten ze als tieners tegen de clown Pennywise, die het voorzien had op jonge kinderen. Ze konden hem niet definitief verjagen en sindsdien hebben ze gewacht. Nu worden er opnieuw kinderen ontvoerd en vermoord.

Getipt door:
Evelien

03
(635)

Schrijver Paul Sheldon wordt op een afgelegen boerderij gegijzeld door zijn grootste fan Annie Wilkes. Ze kan maar niet accepteren dat hij Misery, haar geliefde personage, heeft vermoord. Annie dwingt Paul zijn heldin weer tot leven te wekken en Paul heeft geen keus. Maar ook schrijvers beschikken over wapens.

Getipt door:
Sofie, Nanda e.a.

04
(1767)

Jake Epping krijgt onverwachts de kans om de moord op JFK te voorkomen als hij in zijn favoriete hamburgertent een doorgang vindt naar het jaar 1958. Hij aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden. Lukt het Jake om Kennedy's leven te redden? En welke consequenties heeft dat?

Getipt door:
Anneke, Greet e.a.

05
(863)

Wie de groene mijl loopt komt niet meer terug, want aan het einde van die wandeling staat de elektrische stoel van de Cold Mountain-gevangenis. In 1932 is de nieuwste bewoner van de dodencel John Coffey, een reusachtige zwarte man veroordeeld voor de brute moord op twee kleine meisjes. Maar schijn bedriegt.

Getipt door:
Anja, Famke e.a.

06
(608)

Roland Deschain jaagt, gedreven door wraakzucht, op de man in het zwart in een wereld vol oude technologie en dodelijke nieuwe magie. Het jachtterrein is een helse woestijn. Maar wordt de man in het zwart wel opgejaagd? Of wordt Roland zelf juist meegelokt naar waar zijn prooi hem hebben wil?

Getipt door:
Paul

07
(604)

Scott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, en zo gebeuren er wel meer vreemde dingen. Een lesbisch koppel wil een restaurant openen, maar de inwoners van Castle Rock willen er niets van weten. Ook Scott belandt midden in een escalerende ruzie met de twee vrouwen.

Getipt door:
Charisse, Marjolein e.a.

08
(673)

Eerst komt de Grote Plaag, die 99% van de bevolking weet te doden. Steden liggen bezaaid met rottende lijken. Een handjevol overlevenden, immuun voor het experimentele virus, verzamelt zich en begint aan de langzame, moeilijke taak om de wederopbouw van een nieuwe wereld te bewerkstelligen.

Getipt door:
Anouk

09
(346)

Christine en Arnie zijn verliefd op elkaar. Maar de beeldschone Leigh is ook verliefd op Arnie. Zo ontstaat er een soort driehoeksverhouding, waarbij Christine langzaam maar zeker terrein wint. Wat bezielt de geheimzinnige Christine en hoe slaagt ze erin Arnie steeds meer van zijn omgeving te bevreemden?

Getipt door:
Wil, J-C Heemeryck

10
(730)

Als de familie Creed naar Ludlow verhuist, ontdekken ze achter hun nieuwe huis twee begraafplaatsen. Een voor de honden en katten uit het dorp, de ander is een oude Indiaanse begraafplaats. Als hun kat overreden wordt en wordt begraven, ontdekt de familie dat de geruchten van magische krachten echt zijn.

Getipt door:
Sander


Bekijk de redactionele boekentips voor 'Een Stephen King-boek' inclusief alle lezersaanbevelingen hierOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Top 10 | Een Stephen King-boek

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...