Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
22-11-1963
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 869 4 528 3 176 2 22 1 8
VN:

22-11-1963

Rank 4181 Gelezen 2032 Aan het lezen 67 Wil ik lezen 789 Favoriet 369 Recensies 61
Thrillers & Spanning Artikelen 16 Lijsten 11 Spots 34 Hebban 1000 18   Topics 0

Dit boek is in april 2016 ook verschenen onder de titel 11.22.63, naar de titel van de verfilming. Een what if?-thriller die langzaam onder je huid kruipt en je niet meer loslaat 22 november 1963: de moord op president J. F. Kennedy. Er zijn veel mensen die geloven dat de wereld er nu veel beter aan toe zou zijn als die moord voorkomen had kunnen worden. Jake Epping krijgt onverwacht de kans om precies dat te doen: er bevindt zich een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Jake aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden. Hij ontdekt dat het toen lekkerder rook, er minder vliegtuigstrepen in de lucht waren, het leven er langzamer en vriendelijker verliep... maar ook dat het verleden een weerbarstig en gevaarlijk karakter heeft. Het laat zich niet graag veranderen. De belangrijkste troef die het verleden in handen heeft is de liefde, die Jake destijds in het heden ontglipte, maar die hem des te sterker in het verleden verankert. Lukt het Jake uiteindelijk toch om Kennedy's leven te redden? En wat voor onverwachte, huiveringwekkende consequenties heeft dat in het heden?

Genre

1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Recensies (61)

Keuze van de redactie

King beschrijft op briljante wijze een vervlogen tijdbeeld

door: Anneke Gieling 5 reacties 26 likes

Er zijn lezers die de Amerikaanse schrijver Stephen King uitsluitend met het horrorgenre associëren en daarom — ondanks Kings indrukwekkende staat van dienst — nog niets van zijn plusminus zeventig boeken hebben gelezen. Een snelle rekensom leert ons dat de auteur gemiddeld twee boeken per jaar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: 22-11-1963

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken