Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Das Mag lijft Yves Petry in

door Hebban Crew
Yves Petry en Marjolijn van Heemstra zullen hun volgende boek publiceren bij Das Mag Uitgevers. Dat meldt de uitgeverij op haar website.

Sinds de oprichting van de uitgeverij in november 2015 had Das Mag nog geen auteurs toegevoegd aan haar stal, omdat ze 'een kieskeurig uitgavebeleid' zegt te voeren. Das Mag meldt trots te zijn dat Petry en Van Heemstra voor de overstap hebben gekozen. 'We zijn al sinds het begin van de uitgeverij (of langer) ervan overtuigd dat ze bij Das Mag horen.'

Yves Petry (1967) schreef o.a. De maagd Marino (2010), waarmee hij de Libris Literatuurprijs en de Inktaap won. In 2015 verscheen Liefde bij wijze van spreken, dat lovend werd ontvangen en de longlist van de Fintro Literatuurprijs haalde. Over zijn overstap zegt hij in dagblad De Morgen: 'Grote delen van het literaire landschap zijn gehuld in een dikke mist van sufheid, middelmatigheid en fatalisme, van inspiratieloos opportunisme. Boven Das Mag hangt een zon van creativiteit en enthousiasme en experimenteerlust, ook in het op de markt brengen van een boek.'

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker en schrijver — van een roman tot gedichtenbundels en columns. Haar eerste dichtbundel, Als Mozes had doorgevraagd, werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Daarna verschenen De laatste Aedema (roman, 2012) en Meer hoef dan voet (gedichten, 2014). Van Heemstra heeft een wekelijkse column in Trouw.

Das Mag Uitgevers heeft tot dusver zeven boeken op de markt gebracht, van schrijvers als Jelle Brandt Corstius (As in tas, 70.000 keer verkocht) en Lize Spit (Het smelt, bijna 100.000 keer verkocht).

Bron: Das Mag Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Das Mag lijft Yves Petry in

 

Gerelateerd

Over

Yves Petry

Yves Petry

Yves Petry (1967) is een Vlaamse schrijver. Hij debuteerde in 1999 met Het jaar ...

Gesponsorde boeken