Listmania /
De 10 beste kookboeken van 2014 volgens Hebban Culinair
De 10 beste kookboeken volgens de recensenten van Hebban Culinair
1. Een lekkere suster en andere heerlijkheden - Marianka Spanjaard
"Een prachtig kookboek" - Marieke den Hartog
"Als liefhebber van historische kookboeken mag deze natuurlijk niet ontbreken in mijn top 3." - Marlene Bijlsma
2. Nieuwe klassiekers - Donna Hay
"De prachtige foto’s maken het een klein kunstwerk." - Caroline Soesbergen
"Zo mooi dat het een tafelboek, een fotoboek, een doorgeef boek en een droomboek is en dat alles naast dat het óók een kookboek is." - Maaike Ebbinge
3. De warme winterkeuken - Caroline Hofberg
"Deze heerlijke doorbladersessie sluit je af met cake's, koekjes, baklava en (chocolade)truffels." - Mieke Schepens
4. Bakken met Paul Hollywood - Paul Hollywood
"Het resultaat is echt verrukkelijk." - Marieke Pulles
5. Pasta - Antonio Carluccio
"Een boek dat elke pastaliefhebber in huis zou moeten halen." - Maaike Ebbinge
6. Jamie's Comfort Food - Jamie Oliver
"Even stil genieten of met vrienden en familie. Geef maar door dat comfortfood." - Walter Luitwieler
7. Het grote Sinterklaas kookboek - Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt
"Boordevol recepten voor ouderwets sinterklaassnoep, verfrissende nieuwe snoepideetjes en sinterklaasmaaltijden in Spaanse sferen." - Clara ten Houte de Lange
8. The Green Kitchen - David Frenkiel en Luise Vindahl
"Een ware inspiratiebron voor elke dag van de week, van snel en simpel tot uitgebreid en luxe." - Isabel Boerdam
9. The Curious Eater. De geheimen van de Toscaanse keuken - Sofie Delauw
"Food blogger en fotografe Sofie Delauw brengt direct vanuit Toscane de mooiste verhalen over dat wat de mensen in deze regio zo verbindt: lekker eten." - Saskia Balmaekers
10. Ristorante Da Gigino - Saskia Schmitz en Hans de Kort
"Het lezen alleen al is een feest. Een boek om in alle opzichten van te smullen." - Jeanette van de Lindt
De Top 10 Kookboeken van 2014 is gebaseerd op de Top 3 lijsten en de recensies van de Hebban Culinair-recensenten.