Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De 10 bestverkochte non-fictie titels in week 4

Elke week maakt het CPNB een lijst op van de zestig bestverkochte titels, de Bestseller 60. Ook publiceren ze binnen een aantal genres een top tien. Dit zijn de bestverkochte non-fictie titels van week 4. Welke komt op jouw 'Wil ik lezen'-boekenplank?


Er gebeurt weinig in de eerste vier plaatsen van deze top tien. De titels doen hetzelfde stoelendansje dat ze al weken met elkaar doen. De boeken op de plaatsen vijf tot en met acht zijn langzaam aan het afdruipen uit de top tien. Op negen is een nieuwe titel te vinden, In naam van God van Karen Armstrong, dat het verband tussen geweld en religie onderzoekt. Een zeer actueel onderwerp. De hekkensluiter van deze top tien is een dapper klein boekje dat al maandenlang rondstuitert in de Bestseller 60: Omdenken van Berthold Gunster.

In de verdere lijst, de echte Bestseller 60 vinden we Toen ik je zag van Isa Hoes (28), dat wellicht dankzij het succes van haar Maand van de Spiritualiteit-essay Kompas een nieuwe impuls krijgt en weer aan het stijgen is. Direct daarna staan Laat je hersenen niet zitten, van Erik Scherder (29), en Mocromaffia van Laumans & Schrijver (30). Op 38 een niet te rubriceren boek, en dus past het ook hier: Het Grote Dilemma op Dinsdag-boek van Blossom Books, dat na een geweldige paar maanden aan het einde van 2014 nu voorzichtig op weg is naar het einde van de lijst. De Moed van imperfectie van Brené Brown staat op 43. Daarna vinden we een aantal titels die net verschenen zijn en direct op de actualiteit inspelen: IS. Tot alles in staat van oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen komt binnen op plek 48, een verkennend en verklarend werk. Het rechtssysteem wordt onder de loep gelegd in De wet als kunstwerk (59) van Willem Witteveen, die overleed in de ramp met de MH17 en dit magnus opus achterliet.

Vermoedelijk hun laatste weekje in de Bestseller 60: Fokke & Sukke kijken terug op het jaar in Het afzien van 2014. Altijd weer een absolute must have, maar kennelijk hebben de liefhebbers het boek nu wel en is het over voor dit jaar.

Top Tien Non-fictie week 4

1. Isa HoesKompas (3)
Isa Hoes beschouwt haar veranderende lichaam door de jaren heen. Essay bij het thema van De Maand van de Spiritualiteit.

2. Han van Bree - Het aanzien van 2014 (4)
2014 in woord en beeld. Met o.a. de ramp met MH17, het WK Voetbal, ebola, Zwarte Piet, Sotsji, IS en de loomrage.

3. Annegreet van Bergen - Gouden jaren (1)
Van wekelijkse teil naar dagelijkse douche. Hoe het dagelijks leven de afgelopen halve eeuw onvoorstelbaar veranderde.

4. Giulia Enders - De mooie voedselmachine (2)
De darmen zijn de belangrijkste adviseurs van ons brein. Een informatief boek over de spijsvertering.

5. Michel van EgmondKieft (6)
Voetballer Wim Kieft bekent zijn geheim: zijn strijd tegen zijn verslaving.

6. Alexander Münninghoff - De stamhouder (5)
Journalist en Ruslandkenner Münninghoff over zijn familie, die de Tweede Wereldoorlog aan den lijve onderging. En over de gevolgen daarvan.

7. Bijbel in gewone taal (7)
Korte zinnen en algemeen bekende woorden. Een nieuwe vertaling van de bijbel. Standaardeditie.

8. Michael Pye - Aan de rand van de wereld (8)
Over het rijke middeleeuwse leven vanuit het perspectief van vissers, artiesten, spionnen, ambachtslui, ondernemers e.v.a.

9. Karen Armstrong - In naam van God (-)
Een historisch onderzoek naar een verband tussen religie en geweld.

10. Berthold GunsterOmdenken (-)
Gebruik de kracht van de tegenstander. Denktechnieken om problemen in mogelijkheden om te zetten. Onderdeel van de Ja-maar… reeks.Over de auteur

Hebban Mens

93 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: De 10 bestverkochte non-fictie titels in week 4

 

Overig

Top 10 Non-fictie week 4 2015

op 22 januari 2015 door Hebban Mens 10 boeken 0 volgers 0 reacties