Hebban vandaag

Listmania /

De 25 mooiste boeken van... Erik Betten

door Erik Betten 3 reacties
Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Op basis van de top 25 persoonlijke favorieten van duizenden Hebban-lezers wordt in september de tweede editie van de Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van schrijver Erik Betten!

Erik Betten (Leeuwarden, 1976) is historicus en journalist en begon zijn schrijversloopbaan in non-fictie. In 2010 won hij de Paul Harland Prijs met het korte verhaal ‘Echte liefde’, en in 2015 de NCSF-premie voor het beste Nederlandstalige SF-verhaal van dat jaar. Toen ging het roer om. Hij debuteerde in 2018 met de thriller Quarantaine, die bekroond werd met de BookSpot Schaduwprijs, en genomineerd werd voor onder meer de Hebban Debuutprijs, de Thrillzone Award en het Beste Groninger Boek. Inmiddels is zijn tweede thriller verschenen: De prijs.

'Nummer 1 en 2 staan bij mij eigenlijk op een gedeelde eerste plaats. Kurt Vonnegut en Paul Auster zorgden er met hun boeken voor dat ik maar één ding wilde: ook schrijver worden. Het liefst zo een die de wereld die je kent pootje licht, zodat je er nooit meer helemaal op dezelfde manier naar kunt kijken. Om het nog een beetje overzichtelijk te houden, heb ik alle non-fictie eruit gelaten, net als strips. Anders waren Hannah Arendt, Bill Bryson, Etty Hillesum en Calvin & Hobbes waarschijnlijk ook in de top-25 beland.'

Auteursfoto © Ineke Oostveen 

Vijf willekeurige boeken uit Eriks 25

 

Erik Bettens volledige lijst bekijken én benieuwd naar zijn nummer 1?

Bekijk hier de complete top 25

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Surf naar hebban.nl/1000 en maak jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las aan. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

Wil je ook kans maken op zo'n kek linnen Hebban-tasje, klik dan hier voor de spelregels.Over de auteur

Erik Betten

18 volgers
97 boeken
0 favorieten
Auteur


Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Erik Betten

 

Over

Erik Betten

Erik Betten

Erik Betten (Leeuwarden, 1976) is historicus en journalist en begon zijn schrijv...


Gesponsorde boeken