Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 25 mooiste boeken van... Nathalie Pagie

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Op basis van de top 25 persoonlijke favorieten van duizenden Hebban-lezers wordt in september de tweede editie van de Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van schrijver Nathalie Pagie!

Nathalie Pagie (1974) is een Nederlandse thrillerauteur, die in 2013 debuteerde met de vrouwenthriller De Toneelclub, waarvan een jaar later al meer dan 10.000 exemplaren waren verkocht. Sindsdien verschenen nog zes thrillers van haar hand, waarvan er vier een reeks vormen met journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez in de hoofdrol.

'Onmogelijk dit! Toch een poging gewaagd, maar uiteraard is deze lijst niet volledig en de volgorde is ook willekeurig. Tonke Dragt en Thea Beckman zijn favorieten uit mijn jeugd. Harry Potter moest er ook in, dit ene boek staat voor de volledige serie. De fantasie van Rowling blijft ongeëvenaard en inspirerend. Stephen King is mijn held, alleen al vanwege The Shining, Carry en Pet Semetary. Geloofwaardige horror die een onuitwisbare indruk op mij gemaakt heeft. Thomas Olde Heuvelt is met Hex meesterlijk in zijn voetsporen getreden. Als een van de weinigen in mijn klas vond ik de verplichte leeslijst bij Nederlands leuk. Ik heb genoten van Eline Vere en De Grot (en trouwens ook van Max Havelaar eva). Ik heb slechts één boek gekozen van Nicci French, Noort, Pauw en Verhoef, terwijl ik (bijna) al hun boeken verslonden heb en zij me hebben aangezet tot het schrijven van mijn eerste boek, De Toneelclub (opeens zag ik dat als een optie en het lukte nog ook). Met Bonita Avenue blies Buwalda me van mijn sokken, daarom nu op 1, maar dat kan morgen anders zijn. Natuurlijk heb ik Otmars zonen ook gekocht (ik hoop dat die minstens even indrukwekkend is). Cole, Coben, Arlidge en Nesbø zijn mannen die heerlijk smeuïge thrillers schrijvers, die je wat betreft geloofwaardigheid met een korreltje zout moet lezen. Ik houd ervan! En geheel onbescheiden ook een boek van mezelf op de lijst: IJsengel. Omdat ik er trots op ben!'

Auteursfoto © Jan Volwerk, via Boekerij

Vijf willekeurige boeken uit Nathalie's 25

 

Nathalie Pagies volledige lijst bekijken?

Bekijk hier de complete top 25

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Surf naar hebban.nl/1000 en maak jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las aan. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

Wil je ook kans maken op zo'n kek linnen Hebban-tasje, klik dan hier voor de spelregels.Over de auteur

Nathalie Pagie

280 volgers
13 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Nathalie Pagie

 

Over

Nathalie Pagie

Nathalie Pagie

Schrijft thrillers met vaart: CASA FAMILIA - PARADIJSVOGELS - DE CAMPUS - DE TON...

Gesponsorde boeken