Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 25 mooiste boeken van... Suzanne Hazenberg

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Op basis van de top 25 persoonlijke favorieten van duizenden Hebban-lezers wordt in september de tweede editie van de Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van schrijver Suzanne Hazenberg!

Suzanne Hazenberg  (1964) is een Nederlandse schrijfster en scenarioschrijfster. Sinds 1996 schrijft ze scenario's bij het productiehuis Endemol, onder andere voor 'Goudkust' en voor 'Goede tijden, slechte tijden.' In 1997 debuteerde zij met de roman De vrouw van Emile. Daarna volgden vier thrillers. In 2019 verscheen opnieuw een roman van haar hand: Magic Moment Resort.

'Bij het samenstellen merkte ik dat een deel van mijn favoriete boeken tamelijk oud is, het zijn namelijk de boeken die op de middelbare school een verpletterende indruk op me hebben gemaakt. Ik zou ze moeten herlezen om te zien of ik ze nu nog net zo goed zou vinden. Het tweede dat me opviel is dat in veel van de boeken die ik heb gekozen wordt toegewerkt naar één bepaalde heftige gebeurtenis in het verhaal. Het is dan ook die gebeurtenis die is blijven hangen in mijn hoofd, terwijl ik me van veel andere mooie boeken de essentie helemaal niet meer herinner.'

Auteursfoto © Martijn van de Griendt, via Gloude Publishing

Vijf willekeurige boeken uit Suzanne's 25

 

Suzanne Hazenbergs volledige lijst bekijken én benieuwd naar haar nummer 1?

Bekijk hier de complete top 25

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Surf naar hebban.nl/1000 en maak jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las aan. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

Wil je ook kans maken op zo'n kek linnen Hebban-tasje, klik dan hier voor de spelregels.Over de auteur

Suzanne Hazenberg

27 volgers
4 boeken
0 favorieten
Auteur


Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Suzanne Hazenberg

 

Over

Suzanne Hazenberg

Suzanne Hazenberg

Ik ben van huis uit taalwetenschapper, maar sinds 1996 werkzaam als scenarioschr...

Gesponsorde boeken