Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

De Grote Feestelijke Hebban Paasquiz

door Hebban Crew 99 reacties
Heb jij met Pasen zin om te speuren naar de letters die onze speciale Paashamsters verstopt hebben? Beantwoord onderstaande vragen, grijp de hamsters bij hun schattige paashazenoortjes en vul het winactieformulier in met het juiste antwoord en je beste gok voor de benaderingsvraag. Hebban wenst je veel zoek- en Paasplezier. Succes!

Vraag 1

Niet één, niet twee, maar wel drie boekcovers vol prachtige roze bloesem. Helaas zijn de titel en de auteur van de cover verdwenen ... Herken jij de boeken alsnog? Je vindt een letter op de pagina van het meest recente boek.

Antwoord: It ends with us / Nooit meer van Colleen Hoover

Vraag 2

We zoeken in elk van de drie boektitels een Pasen-gerelateerd woord dat ontbreekt. Als je de antwoorden gevonden hebt, zie je dat het woord in één van de titels een net iets andere vorm heeft dan in de andere twee. Op de pagina van dat boek vind je een letter.

Antwoord: Borsten en eitjes van Mieko Kawakami

Vraag 3

Uit welke boeken komen de gerechten op het menu van deze feestelijke paasbrunch? Je vindt een letter op de pagina van het meest recente boek.

Antwoord: Yellowface van R.F. Kuang

Vraag 4

Wat houdt zich schuil achter deze paaseieren? Je vindt een letter op de pagina van het boek waarvan de auteur uit een ander land komt dan de andere vier.

Antwoord: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

Vraag 5

Herken jij deze citaten over datgene waar Pasen boven alles om draait: chocolade?

  • 'Er is hier genoeg chocolade om elke badkuip in het gehele land te vullen! En ook alle zwembaden!'
  • 'Maar Perkamentus zegt dat het hem niet uitmaakt wat ze doen, zolang ze hem maar niet van de Chocoladekikker-kaarten halen.'

Je vindt een letter op de pagina van het meest recente boek.

Antwoord: Harry Potter en de Orde van de Feniks van J.K. Rowling

Vraag 6

Waarom staan deze drie auteurs gezamenlijk in een Paasquiz? Vanwege hun ... Typ jouw antwoord in de zoekbalk van Hebban. Bij het boek dat dan bovenaan verschijnt, vind je een letter.

Antwoord: Schaamte voor je achternaam van Geert van Diepen

Vraag 7

Niet één, niet twee, maar wel drie boekcovers vol hazen en konijnen. Helaas zijn de titel en de auteur van de cover verdwenen... Herken jij de boeken alsnog? Je vindt een letter op de pagina van het meest recente boek.

Antwoord: Cursed Bunny van Bora Chung

Vraag 8

We zoeken in elk van de drie boektitels een Pasen-gerelateerd woord dat ontbreekt. Als je de antwoorden gevonden hebt, zie je dat het woord in één van de titels een net iets andere vorm heeft dan in de andere twee. Op de pagina van dat boek vind je een letter.

Antwoord: De jacht op het verloren schaap van Haruki Murakami

Vraag 9

Een tafel gevuld met paaseieren en andere heerlijkheden! Welke boekcovers herken je in de gerechten op tafel? Je vindt een letter op de pagina van het boek met laatste verschijningsdatum.

Antwoord: De bewaring van Yael van der Wouden

Vraag 10

Welke boekcover is er maar op één en niet op twee paaseieren te vinden? Je vindt een letter op de pagina van het boek waarvan je de cover maar één keer terugziet.

Antwoord: Ooievaarsblues van Bart Chabot

Vraag 11

Herken jij deze citaten over dieren die symbool staan voor Pasen en de lente?

    • 'Konijn is slim. En hij heeft een brein. Ik denk dat hij daarom nooit iets begrijpt.'
    • 'Maar wat is dat? Een lammetje in de modder? Wat een gek lam, roepen de schapen!'

Je vindt een letter op de pagina van het meest recente boek.

Antwoord: Het lammetje dat een varken is van Pim Lammers

Doe mee en win!

Maak met je gevonden letters een woord dat ook een boektitel is. De oplossing is iets waarbij de Paasbrunch je zal helpen ...

De winnaar ontvangt een verrassingsboekenpakket!

Je hebt tot en met Tweede Paasdag om te puzzelen. Geef je antwoord voor middernacht op 1 april door in het winactieformulier via onderstaande knop. Daar vul je ook de benaderingsvraag in: hoeveel boeken zijn er in maart gelezen door heel Hebban?

Oplossing

Met de gevonden letters maak je het woord Lentehonger. Kijk voor extra Tweede Paasdag-plezier op de boekpagina!

Geef je antwoord door!Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Grote Feestelijke Hebban Paasquiz