Lentehonger
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 7 3 2 2 0 1 0

Lentehonger

9

Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Al zolang Kollaard in Zweden woont, vertelt hij vrienden in Nederland over de glorieuze Zweedse lente, over de ongelooflijke frisheid ervan, het licht, de kleur, en koestert hij het verlangen erover te schrijven. Bijna elk jaar begint hij aantekeningen te maken, eerst vlijtig, dag na dag, maar allengs minder, totdat de inspanning verdampt in de dingen die altijd urgenter lijken. Maar afgelopen jaar was hij vastbesloten: dit keer bewandelt en beschrijft hij de Zweedse lente.
Tijdens zijn wandelingen stuit hij op schreeuwleeuweriken, onhandige fazanten, iets vinkerigs, iets spechterigs, en een duizelingwekkende hoeveelheid planten in bloei. Te midden van zo veel leven denkt Kollaard na over de dood, omhelsd door zo veel lichtheid schrijft hij over somberte, en chagrijnig door een sneeuwbui in april legt hij uit hoe je de natuur een zetje kunt geven - want ze komt niet vanzelf, die lente.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire essays
Aantal pagina’s
70
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Eerste editie
24 juni 2022
Laatste editie
24 juni 2022
ISBN
9789028220652


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Monique
Rapporteer deze bijdrageReacties op: Lentehonger

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken