Advertentie

De laatste dag van de koning en andere verhalen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Sander Kollaard, Librisprijswinnaar 2020 met zijn roman Uit het leven van een hond, debuteerde met een verhalenbundel: Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, waarmee hij verrassend de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs won. Kollaard heeft zich nadien snel ontwikkeld tot een schrijver met een breed palet. In zijn verhalen spreekt steeds meer een eigen stem: Kollaard paart een soms lyrische vertellende stijl aan beschouwende stukken, en weet die twee elementen als geen ander in zijn verhalen te verenigen.

In de bundel De laatste dag van de koning verzamelden wij de verhalen uit zijn debuutbundel en de bundel Levensberichten, maar voegden er heel wat aan toe: publicaties uit De Gids, Hollands Maandblad en Tirade, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant, alsmede verhalen, essays, kritieken. Van de wormen van Darwin tot de stemmen van Pessoa, van het spoor van de haas tot Zweden in coronatijd, dit boek doet recht aan de veelzijdigheid van Sander Kollaard.
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
456
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Eerste editie
03 maart 2021
Laatste editie
03 maart 2021
ISBN
9789028211025


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De laatste dag van de koning en andere verhalen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.