Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sander Kollaard

Artikelen 1 Newsroom 2 Spots 6

Sander Kollaard (Amstelveen, 1961) studeerde geschiedenis en werkte daarna onder andere als redacteur bij een medische uitgeverij. In 2006 volgde hij zijn Zweedse vrouw naar haar geboorteland, waar hij begon met schrijven. Zijn eerste verhalen verschenen in literaire tijdschriften als Tirade en De Gids.  

Kollaard debuteerde in 2012 met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, waarvoor hij direct een prijs ontving. Zijn eerste roman, het in 2015 verschenen Stadium IV, werd door het boekhandelarenpanel van De Wereld Draait Door uitverkoren tot Boek van de Maand, wat een commercieel succes betekende. In 2018 verscheen zijn verhalenbundel Levensberichten. In 2019 verscheen de roman Uit het leven van een hond, waarmee Kollaard de Libris Literatuur Prijs 2020 won. 

Laatste bewerking door Lindy de Jong op 22/06/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

De Luisterboekhoek / Lente in ons bol
20 maart 2023 8 reacties
Fabulous Feelgood! / Alfabet lezen met de U
22 oktober 2021 10 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken