Hebban vandaag

Lezen /

'De Gruweltoren' is terug met een nieuw, griezelig avontuur

door Hebban Crew 1 reactie
Tom Thys is gefascineerd door het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en angst. Hij schrijft voor volwassenen, maar óók voor kinderen. In zijn griezelige kinderboekenserie 'De Gruweltoren' wordt Kaat steeds verder meegetrokken in mysterieuze gebeurtenissen. Lees een sneak preview op Hebban van zowel deel 1 als deel 2, en maak kans op een boekenpakket!

Tom Thys' (1983) liefde voor het macabere is al op jonge leeftijd ontstaan. Als hij naar de videotheek ging was het de bedoeling dat hij een tekenfilm zou uitzoeken, maar stiekem dwaalde hij altijd af naar de griezelafdeling. Daar vergaapte hij zich aan de videohoezen van horrorfilms. Voor hem hadden de enge beelden iets magisch, en toen hij oud genoeg was stapte hij natuurlijk ook over op het kijken van de films. Van daaruit begon hij steeds meer verhalen zelf te verzinnen, en een schrijver was geboren.

Thys schrijft naast griezelboeken voor kinderen ook horror voor volwassenen en korte verhalen. Hij is actief op Instagram, waar hij regelmatig updates post van zijn nieuwe schrijfprojecten en foto's van onderwerpen die hem inspireren. Zoals bovenstaande illustraties van Leslie Saurus, die te bewonderen zijn in de 'De Gruweltoren'-reeks. Het tweede deel, De Gruweltoren 2, is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandels.

De Gruweltoren 2

Nadat ze op het nippertje uit de Gruweltoren ontsnapt is, rouwt Kaat om haar idool Klijf Blaffer. Haar favoriete schrijver ligt nu begraven in het Schoonselhof, pal in de schaduw van dat sinistere flatgebouw. Samen met Gideon wil ze zijn graf gaan bezoeken voor een laatste eerbetoon. Maar is hij wel echt dood?

Bij zonsondergang klimmen ze over de omheining van het kerkhof en zoeken ze hun weg tussen de oude zerken. Eenmaal bij de crypte van de griezelschrijvers blijkt hun plan niet zonder gevaren. Vanuit de diepte fluistert een onheilspellende grafstem hen toe.

Ze zijn bang, maar bovenal nieuwsgierig. En dus luisteren ze met ingehouden adem naar het verhaal dat verteld wordt. Is het een automatisch bandje? Ze zijn best wel in de stemming voor een nachtelijke griezelmarathon. Tot er een gil weerklinkt. En dan begint het hen te dagen… wie of wat zit daar beneden in de duisternis?

Leesfragment

Heb je het eerste deel van de serie gelezen, en wil je graag snel een voorproefje van het tweede boek, of is dit een geheel nieuwe ontdekking voor je? We hebben van zowel het eerste als het tweede deel een aantal hoofdstukken als sneak preview. Klik op onderstaande links om ze te lezen!

Lees een sneak preview van De Gruweltoren Lees een sneak preview van De Gruweltoren 2

Alvast griezelen

Wil je alvast een beetje griezelen en denk je dat je dat wel aankunt na de sneak previews? Hieronder vind je het verhaal van de Haarknabbelaar, een van de monsters in De Gruweltoren 2.

'Kinderen, volwassenen, jongens of meisjes, iedereen kan het slachtoffer worden van de Haarknabbelaar. Hij kan overal toeslaan. En op elk moment. Wanneer je slaapt, terwijl je televisie kijkt, of wanneer je in bad ligt. Maar alleen als je niet beweegt. Zolang je niet stilzit, hoef je niets te vrezen. Je merkt het niet eens wanneer hij je te grazen neemt. Dat is het griezeligste van heel de zaak. Je hebt het pas door als het al te laat is, namelijk als je helemaal kaal bent.

Als hij voldaan is, gaat de Haarknabbelaar op zoek naar een nieuwe prooi. Hij nestelt zich in het huis of de tuin van een nieuw gezin, zonder dat iemand hem ooit opmerkt. Aangezien hij geen geluid maakt, geen geur verspreidt, en over uitstekende camouflage beschikt, kan hij zich dagen op dezelfde plaats verstoppen. Soms zit hij gewoon in een hoekje in de badkamer of hangt hij een hele avond lang in de gordijnen. Daar wacht hij dan tot het nare gevoel in zijn buik verdwijnt. Die buikpijn is afkomstig van al het haar dat hij opeet. Omdat haren niet verteren, gaat de pijn niet vanzelf weg. De pijn verdwijnt alleen als hij de haren weer uitbraakt. Als je de haarbal vindt, betekent dit dat de Haarknabbelaar al op zoek is naar een nieuwe gastheer.' – via Instagram

Winactie

Zou jij kennis willen maken met de 'De Gruweltoren'-reeks van Tom Thys, of ben je bekend met het eerste deel en wil je graag allebei de boeken op je eigen boekenplank hebben staan? Doe dan mee aan de winactie; Hebban mag drie pakketten met De Gruweltoren 1 & 2 weggeven.

Naar de winactie

Liever niet wachten op de winactie? Bestel De Gruweltoren 2 hierOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De Gruweltoren' is terug met een nieuw, griezelig avontuur

 

Gerelateerd

Over

Tom Thys

Tom Thys

Tom Thys (Antwerpen, 1983) is de auteur van meerdere verhalenbundels, waaronder ...