Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Interview /

De Hebban Debuutprijs shortlist: tien vragen aan Amina Laffet

door Hebban Crew 5 reacties
In aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021 op zaterdag 11 september leggen we de vijf shortlist-auteurs tien vragen voor. Wat is hun eerste leesherinnering, lezen ze meerdere boeken tegelijkertijd en welk genre lezen ze absoluut niet? Vandaag is het de beurt aan Amina Laffet.

Als kind zat Amina Laffet altijd met haar hoofd in de wolken en verslond ze boeken over verre landen en fantasiewerelden. Door verhalen te schrijven reist ze naar die werelden. Dat heeft geresulteerd in haar eerste boek: Zwarte vijvers. Naast auteur is Laffet ook copywriter en jobcoach. Ze heeft Tunesische roots, werd in Antwerpen geboren, spreekt vier talen en houdt van zwemmen en natuurwandelingen. Ze deelt haar woning met haar indrukwekkende boekencollectie.

'Zwarte vijvers is een maatschappijkritische Young Adult. Het verhaal speelt zich af in de fictieve buurt Zwarte Vijvers in de nabije toekomst. Het geluid van een geweerschot echoot. De jonge Rashad wordt door een kogel geraakt die bedoeld was voor een bendelid. Zwarte Vijvers werd recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen. De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet. Derek, arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen. Rashad heeft dringend hulp nodig. Haalt hij het?'

vraag-1

Welk genre lees je absoluut niet?

Sciencefiction. Ik heb me er nog niet aan gewaagd.

vraag-2

Waar lees je het liefst?

Ik lees het liefst in mijn bed.

vraag-3

Wat is kenmerkend voor jouw boek(en)?

Ik probeer altijd een boodschap voor de maatschappij in mijn verhalen te verweven.

vraag-4

Wat is het mooiste compliment dat je ooit over jouw werk kreeg?

Wanneer een lezer stil wordt van mijn verhaal of wanneer ze een traantje wegpinken.

vraag-5

Las jij de verplichte 'boeken op de lijst' echt zelf, of zocht je de samenvattingen op? Eerlijk vertellen.

Ik heb ze altijd gelezen.

vraag-6

Wat is je eerste leesherinnering?

Ik herinner me dat ik op het bed van mijn ouders lag met mijn neus in een boek en mijn zus die zeurde om met haar te spelen. Dan zei ze iets in de trant van 'Je zit altijd te lezen'.

vraag-7

Lees jij meerdere boeken tegelijkertijd, of houd je het bij een boek per keer?

Ik houd me aan een boek per keer. Het probleem daarmee is wel dat als een boek me niet ligt, het lange tijd op mijn nachtkastje blijft liggen.

vraag-8

Lees jij boeken in periodes dat je met eigen werk bezig bent?

Ik kan geen ander werk lezen als ik met mijn eigen boeken bezig ben.

vraag-9

Je uitgever vraagt je om je volgende boek onder pseudoniem te schrijven. Doe je dat wel of niet en waarom?

Een alter ego hebben? Ja, dank u.

vraag-10

Wanneer heb je jouw schrijversdroom bereikt?

Daar ben ik nog mee bezig.

Zwarte vijvers

Amina Laffet

Dombergen, 2032.

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

Auteursafbeelding: via Amina LaffetOver de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Debuutprijs shortlist: tien vragen aan Amina Laffet

 

Gerelateerd

Over

Amina Laffet

Amina Laffet

Als kind zatĀ Amina Laffet altijd met haar hoofd in de wolken en verslond ze boek...