Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De Japanse minnaar

'Blijf schrijven om het verleden vast te leggen. Blijf schrijven over wat niet vergeten mag worden', zo drukte Barack Obama schrijfster Isabel Allende op het hart naar aanleiding van haar nieuwste roman 'De Japanse minnaar'. Hebban zet dit boek centraal en mag een aantal lezers blij maken met een exemplaar!

De Japanse minnaar (oorspronkelijke getiteld El amante Japonés) is een wervelende roman, gesitueerd tijdens het drama van de Tweede Wereldoorlog in Europa, Japan en de Verenigde Staten. Het verhaal werd vanuit het Spaans naar het Nederlands werd vertaald door Henk van den Heuvel en uitgegeven door Uitgeverij Wereldbibliotheek. Met De Japanse minnaar weet de 72jarige Allende een kleurrijk, dramatisch, humoristisch en meeslepend verhaal neer te zetten, waarin fictie en non-fictie vakkundig met elkaar worden verweven. Vorige week dook de roman op in de toptien van de Bestseller 60.

Over dit boek:
Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi’s te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder, die de naziterreur niet zullen overleven, wordt slechts verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans- Japans echtpaar. De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Oorlog – Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner – brengt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma’s grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim. Jaren later wordt dit verhaal ontrafeld door Alma’s kleinzoon Seth, die Alma regelmatig komt opzoeken in het bejaardentehuis. Daar leert hij de verzorgster Irina kennen, een jonge vrouw met een getroebleerd verleden. Tussen Seth en Irina ontstaat voorzichtig iets moois, maar ook Irina moet zich eerst bevrijden van wat zij jarenlang geheim probeerde te houden.

Over de auteur:
Isabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter reisde ze de hele wereld rond. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Isabel Allende is een wereldberoemde schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur. Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Auteursbezoek:
Ter gelegenheid van deze nieuwe roman komt Isabel Allende van 17 tot 20 oktober naar Nederland en Vlaanderen. Er zullen verscheidene publieksevenementen worden georganiseerd. Wil je op de hoogte worden gehouden van het nieuws rondom dit auteursbezoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Uitgeverij Wereldbibliotheek!

Winnen!
Benieuwd naar De japanse minnaar ? Hebban mag een aantal exemplaren verloten!
Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De Japanse minnaar

 

Gerelateerd

Over

Isabel Allende

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter r...

Gesponsorde boeken