Hebban vandaag

Community /

De klauw - meer dan geslaagd

De klauw is het eerste deel van de nieuwe fantasyreeks van Adrian Stone, Magycker. Rond de publicatiedatum organiseerden we een Hebban Buzz met maar liefst 100 lezers. Stone bewijst voor de zoveelste keer dat hij niet alleen een van Neerlands beste fantasyauteurs is; hij is ook een van de meest sympathieke schrijvers van ons kikkerland. Hij is toegankelijk, open en geeft echt op alle vragen antwoord.

Dit eindverslag is van de hand van buzzclubcoördinator Nienke Pool.

Lezer Wendy liet ze zich aangenaam verrassen door de vaart van het verhaal en het onverwachte slot. Hierdoor smaakt De klauw smaakt voor haar duidelijk naar meer. Angelique is al jaren fan van de boeken van Stone en De klauw heeft dat andermaal waar gemaakt. Hebbanrecensente Helma Koot is ook om. Ze noemt zichzelf een fantasy-leek maar heeft onverwachts genoten van dit boek. Ze voelde zich al snel helemaal thuis in de wereld die Stone heeft neergezet. Daarnaast vond ze zijn schrijfstijl heel prettig en vlot lezen.

Niet alleen voor Helma maar voor vele buzzers was De klauw niet alleen een eerste kennismaking met Adrian Stones boeken, maar ook met het fantasygenre. En het was meteen goed raak. Zo had Marloes het boek al uit toen de meesten nog moesten beginnen. Ze had nog nooit iets van Stone gelezen maar kan niet wachten tot het vervolg in 2017 uit gaat komen. Dat gevoel hadden de meeste lezers: jammer dat het zolang duurt voordat het volgende deel verschijnt. En dat is een heel goed teken.

Er was nog een gemeenschappelijke factor onder de lezers: men was zeer onder de indruk van het personage Auric, de autistische jongen die een prominente rol heeft. Heel geloofwaardig noemde Dina deze verhaallijn. En het geeft verdieping. Doordat Stone dit onderwerp zo integer in zijn verhaal heeft verweven, voegt het volgens Charissa iets wezenlijks toe en krijgt het verhaal meer diepgang en leer je over autisme. Het boek heeft haar geraakt.

De schrijfstijl, die in de fantasywereld toch vaak wat archaïsch genoemd mag worden, vonden de lezers lekker weglezen. Vlot en met veel vaart en omdat Stone geen moeilijke woorden gebruikt vond men het gewoon heerlijk lezen, vinden Wendy en Saskia. Door de vele actie en spannende plotwisselingen las het geheel als een trein. Joran was blij dat Stone zijn wereld helder wist neer te zetten zonder ellenlange uiteenzettingen en beschrijvingen.

Waren er ook kritische geluiden? Natuurlijk. Als er honderd mensen eenzelfde boek lezen, kan het niet zo zijn dat iedereen het geweldig vindt. Jack vindt De klauw qua schrijfstijl fijner lezen dan de vorige reeksen van Stone maar vond de worldbuilding niet volledig. Maar de meesten dat waren dat niet met haar eens en zagen de wereld van de Magyckers juist heel geloofwaardig. Zoveel lezers zoveel smaken.

Het eindoordeel

De Hebban Leesclub rond De klauw is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★.

Lees hier de volledige discussie

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.Over de auteur

Hebban Crew

1390 volgers
50 boeken
0 favorieten


Reacties op: De klauw - meer dan geslaagd

 

Gerelateerd

Over

Adrian Stone

Adrian Stone

Adrian Stone is een schrijver van fantasyboeken, uitgegeven door Luitingh~Sijthoff, de toonaangevende uitgever op dit gebied in Nederland en Vlaanderen, met namen als Stephen King, Dan Brown, George M...

Hebban Spots

Magycker #1 - De Klauw

38 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek De Klauw, het eerste deel van de nieuwe Magycker-reeks van Adrian Stone (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff) We zijn op Facebook en Twitter te vinden op...