Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Hebban is op zoek naar de mooiste openingszin - de finale

door Hebban Crew 13 reacties
We kennen allemaal de waarde van de eerste klap. Hetzelfde geldt voor de eerste zin van een boek. Een eersteklas openingszin zorgt ervoor dat de lezer aanhaakt. Een dertien-in-een-dozijn-opening zet de auteur direct op achterstand. Vorig jaar startte Hebban de zoektocht naar de beste openingszinnen in de categorieën Literatuur, Thriller, Fantasy & SF en Young Adult. Vandaag start de finaleronde: de stembus is geopend.

Alle voorgestelde openingszinnen zijn de afgelopen weken geproefd en tegen het licht gehouden door leden van de Hebban-redactie. Uit hun commentaren en rapportcijfers hebben we per genre een shortlist van tien zinnen samengesteld. 

Nu ben jij, bezoeker van Hebban, weer aan zet. Om de mooiste openingszin in de categorieën literatuur, thrillers, sciencefiction & fantasy en young adult te bepalen vragen we je om uit de vier shortslists telkens één zin te kandideren als fraaiste beginzin. Dat kan via onderstaand formulier. Insturen kan tot uiterlijk 31 januari. Begin februari maken we de winnende zinnen bekend. 

klik hier voor de nominaties en het stemformulier (opent in een nieuw venster).

  Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban is op zoek naar de mooiste openingszin - de finale

 

Overig

Gesponsorde boeken