Hebban vandaag

Nieuws /

De NS Publieksprijs 2021: 'Wen er maar aan' van Maike Meijer

De boeken die genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs 2021 zijn de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar. De stembussen zijn inmiddels geopend en tot 17 november 19.30 uur kun je stemmen op jouw favoriet voor het Beste Boek van het Jaar. Speciaal voor de verkiezing zijn er video's gemaakt voor de zes deelnemende boeken. Een daarvan is 'Wen er maar aan' van Maike Meijer.

Stem hier op Wen er maar aan van Maike Meijer

Maike Meijer

Maike Meijer (1967) is actrice, schrijver en producent. Na haar studie aan de toneelacademie in Maastricht speelde ze bij De Paardenkathedraal, Carver en De Theatercompagnie en had ze rollen in verschillende films en televisieseries. Sinds 2008 maakt en schrijft ze samen met Margôt Ros het meermaals bekroonde Toren C, waarvan het zevende seizoen in januari 2020 werd uitgezonden.

Wen er maar aan

In snedige dagboeknotities registreert de werkloze actrice M. het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon Ole dreigt het nest te verlaten en seks met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets dat af en toe moet gebeuren. 'Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.' Intussen verlangt ze vurig naar een glansrol, het liefst bij de grote regisseur Verstraete. Ze wil de wereld – en bovenal haar zoon – bewijzen dat er nog toekomst in haar zit.

De NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De zes genomineerden zijn de bestverkochte boeken van 1 juli 2020 tot 1 juli 2021, waarna er gestemd kan worden op de favoriet. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de boeken moeten voldoen: het dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, het mag niet eerder genomineerd zijn geweest voor de NS Publieksprijs, het is geschreven voor volwassenen en het boek valt onder fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter).

De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis reizen met de NS Business-Card 1e Klas.

Stemmen

Tijdens de stemperiode zullen de genomineerde auteurs of ambassadeurs aanschuiven bij Tijd voor Max op NPO1 om te praten over hun boek. Heb jij een of meerdere van deze genomineerde boeken gelezen en weet jij wel wat het Boek van het Jaar moet worden? Als stemmer maak je kans op een jaar lang boeken en een jaar lang gratis reizen met de trein!

Stem hier op Wen er maar aan van Maike MeijerOver de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De NS Publieksprijs 2021: 'Wen er maar aan' van Maike Meijer

 

Gerelateerd

Over

Maike Meijer

Maike Meijer

Maike Meijer (1967) is actrice, schrijver en producent. Na haar studie aan de to...


Gesponsorde boeken