Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

De Week van de Debutant: Blind Date-leesclubs

Tijdens de Week van de Debutant kun je je inschrijven voor drie Hebban Leesclubs. Alleen... we vertellen je niet om welke boeken het gaat, het zijn Blind Dates! We lichten een tipje van de sluier om met een minifragment en steekwoorden en dat vul jij aan met je nieuwsgierigheid en gevoel voor avontuur. Durf je het aan?

Hoe werkt het?

Een Blind Date-leesclub werkt grotendeels als een reguliere Hebban Leesclub, alleen weet je bij aanvang nog niet welk boek je krijgt te lezen. Spannend! Je schrijft je in voor een van de drie leesclubs hieronder op basis van de steekwoorden, het korte fragmentje en je gevoel voor avontuur. De drie boeken zijn recent tot zeer recent verschenen debuten.

Als je ingeloot wordt, ontdek je pas bij de plof op je deurmat welk boek je mag gaan lezen. We verwachten een eerlijke, gemotiveerde en respectvolle benadering, lezing en bespreking van het boek, ook als de stijl je onverhoopt niet blijkt te liggen. Mocht je worden ingeloot en je blijkt het boek al te hebben (gelezen), dan vragen we toch een actieve deelname van je in de leesclub. Met je extra exemplaar kun je dan wellicht een vriend(in) uitnodigen voor de leesclub!

Ben je helemaal nieuw op Hebban en heb je nog even geen idee wat een Hebban Leesclub precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt? Dan hebben we een praktisch basisartikel voor je: Hebban Leesclubs - hoe werkt dat? In het kort verwachten we van jou als je ingeloot bent: actieve deelname in het Leesclubcafé, in de Leesclubdiscussie en een recensie op de Hebban boekpagina.

Let op: herken je een titel, verklap het niet onder dit artikel of elders!

Blind Date Leesclub #1 - romandebuut

Fragment:

Je klimt het trappetje op. Dat kan. Je kunt zo achter ze aan. De jonge vrouw draagt witte kleding: een kanten blouse en lange rok. Ze heeft een dikke bos haar met krulletjes. De man, meer een jongen nog, jonger dan zij, draagt een spijkerbroek en een wit overhemd. Ze houden elkaars handen vast alsof ze armpjedrukken. Armpje drukken gaat over in worsteling. Worsteling wordt volle omhelzing. Je kunt je hoofd zo draaien dat je ziet hoe haar hand over de haartjes op zijn buik glijdt. Zijn bovenlichaam beweegt naar achteren, hij probeert de knoopjes van haar blouse los te krijgen; staat ontzettend te pielen. Ze duwt hem naar achteren, lacht en pakt zijn overhemd bij de halsopening vast. Ze kijkt in zijn ogen. Als je dichter rond de hare kijkt, lijkt ze in de dertig. Ze trekt een mondhoek opzij en het overhemd strak, zijn wenkbrauwen schieten iets omhoog, dan rukt ze het open.

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #1

Blind Date Leesclub #2 - romandebuut

Fragment:

Ik was maar al te blij dat ik nu iemand kende. Felix had me beloofd om mij na Berlijn wegwijs te maken. Louis was deze week in New York en had me een welkomstvideoboodschap gestuurd. Ach, ik zou me wel redden in mijn eentje. Londen of Amsterdam, hoeveel kon de cultuur nu echt verschillen? Engelsen en Nederlanders hadden veel gemeen: de liefde voor voetbal, sarcastische grappen en klagen over het weer. Ik schatte in dat ik mezelf in no time thuis zou voelen.

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #2

Blind Date Leesclub #3 - thrillerdebuut

Fragment:

De man die zichzelf het meesterbrein noemt, houdt zijn wijsvinger boven het toetsenbord. ‘Dat is it dan, ús spinnenweb.’ ‘Geen web,’ zegt de man van het zware werk. Hij kijkt naar de afbeelding op het scherm. ‘Het is een net. En wij zijn de vissers.’ ‘Het is een fuik,’ zegt de vrouw. ‘Wie naar binnen zwemt, komt er nooit meer uit.’ De jongen zegt niets. Hij kijkt naar de andere drie en vraagt zich af of hij visser is, of vis. ‘Dan wens ik ús een goede vangst,’ zegt de eerste. Hij drukt op de entertoets en verandert de toekomst.

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #3

Let op: herken je een titel, verklap het niet onder dit artikel of elders!Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Week van de Debutant: Blind Date-leesclubs

 

Hebban Spots

Blind Date debuut #1

16 volgers

Welkom bij Blind Date-leesclub #1 van de Week van de Debutant 2019. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Deze blind date bleek te...

Blind Date debuut #2

12 volgers

Welkom bij Blind Date-leesclub #2 van de Week van de Debutant 2019. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Deze blind date bleek te...

Blind Date debuut #3

13 volgers

Welkom bij Blind Date-leesclub #3 van de Week van de Debutant 2019. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Heel veel plezier tijdens...


Gesponsorde boeken