Hebban vandaag

Review /

Deze 30 boeken bespraken we deze week #102

Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Iedere week zetten we op vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 2 november tot en met donderdag 8 november.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week

Highlights

De wereld die Stroud heeft geschapen met zijn boeken voelt zo levensecht, dat je als lezer jezelf ziet zitten aan de bekende keukentafel van Portland Row. Alle delen ademen een sfeer van dreiging uit, maar dit laatste boek spant hierin de kroon.
- Anneke van Ieperen over Het lege graf

Een geweldig goed geschreven verslag van een vrijwel onbekende geschiedenis. Een geschiedenis van vastberadenheid en moed, niet van één mens maar van meerdere mensen die tegelijkertijd besloten dat ze moesten handelen in die barre tijd waarin menigeen zich liet gijzelen door machteloosheid.
- Inge Sparrius over De Rechtvaardigen

Een gevoel dat raakt. Een gevoel dat ontroert. Het prachtige einde is er één om met traantjes in de ogen af te sluiten. Van Gastel bewijst hiermee maar weer eens hoe ver zij met kop en schouders uitsteekt in het feelgood-genre. 
Jacky van Dijk over Bestemd voor mij

In plaats van een opsomming van feiten en gebeurtenissen is de autobiografie van Tina Turner in My Love Story een echt verhaal. Door het gebruik van de ik-vorm wordt het persoonlijk en betrekt ze de lezer direct bij haar ervaringen en alle keuzes die ze maakt waardoor het een boeiend levensverhaal is om te lezen.
- Marieke Scheers over My Love Story

Met dit debuut maakt Soraya Vink de hoge verwachtingen waar. Het verhaal boeit, heeft afwisseling en bevat een plezierige schrijfstijl. Allemaal ingrediënten die een boek de moeite waard maken om te lezen.
- Onno van Rijen over Persona

Met Berta Isla daagt Javier Marías zijn lezers tot het uiterste uit. Zijn meest recente roman is niet alleen uiterst knap en vakkundig geschreven en gestructureerd, ook de thematiek is met precisie uitgewerkt.
- Geertje Otten over Berta Isla

Een boek als Taal voor de leuk snoep je op. Stukje voor stukje. Vooral niet in één keer uitlezen al is de verleiding groot om dat wel te doen. Je kunt het ook beter niet in gezelschap lezen. Ten eerste vanwege het hardop lachen dat storend zou kunnen werken en ten tweede omdat je dan voortdurend de neiging moet onderdrukken om stukjes voor te lezen.
- Jeanette over Taal voor de leuk

De ideeën die worden behandeld en onder een vergrootglas worden geplaatst zijn interessant, met treffende en soms verrassende uitwerkingen. Ze zullen niet allemaal aanspreken, maar ze zullen je zeker aan het denken zetten.
- Demi Schoonenberg over Nightflyers en andere verhalen

Bekijk hier alle besproken boeken van deze weekOver de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 30 boeken bespraken we deze week #102

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 45 (2018)

op 08 november 2018 door Hebban Crew 30 boeken 2 volgers 0 reacties

Gesponsorde boeken