Advertentie

Hebban vandaag

Review /

Deze 32 boeken bespraken we deze week #57

Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Iedere week zetten we op vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 22 december tot en met donderdag 28 december.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week

Highlights

Stap rustig binnen in de surrealistische wereld van de wereldberoemde oosterse schrijver. Neem je tijd, de eerste dominostenen vallen immers slechts langzaam omver. Een ervaren Murakami lezer zou dan wellicht gaan denken: heeft het Japanse supertalent te kampen met een writer’s block? Neen hoor, na een vijftal hoofdstukken als aanloop komt de verteller – in naam van de auteur - onder stoom en ontvouwt zich zijn bevreemdende wereld. De magie is terug, een zucht van opluchting!
- Guy Doms over De moord op Commendatore - Deel 1

De twee laatste gedeelten zijn teleurstellend, juist omdat de eerste helft van het boek zo briljant is. (…) Toch is The Immortalists fantastisch. Niet perfect, maar daardoor des te interessanter. Het boek balanceert constant op de scheidingslijn tussen fantasy en literatuur en slaagt in beide genres. Zelfs op het moment dat het verhaal wat inzakt, lukt het Benjamin om de aandacht van de lezer vast te houden. Je te betoveren, beheksen, bedwelmen.
- Lieke Roovers over The Immortalists

Het boek van wijsheid, 11 Levenslessen van mijn grootvader is toegankelijk en geschikt voor iedereen die de woorden bewustzijn, vergeving, hoop en geweldloosheid hoog in het vaandel heeft staan. Het leent zich fantastisch voor leesclubs en gespreksgroepen vanwege de vele openingen die er ontstaan tot het voeren van een gedegen gedachtewisseling. Complexe levenslessen worden in fijne eenvoud belicht.
- Marjan van Druenen over Het boek van wijsheid

Om dit bijzondere fabelboek, dat er toch al, van binnen én van buiten, buitengewoon fraai uitziet nog begeerlijker te maken, heeft Floris Tilanus zich een vijftal keren uitgeleefd in tekeningen. Elk van die pentekeningen neemt twee tegenover elkaar liggende pagina's in beslag, en horen bij de fabel die op de pagina ervoor is opgenomen. Deze Fabels van La Fontaine heeft één 'minpunt': niet al het werk van La Fontaine is erin opgenomen!
- Ellen IJzerman over Fabels

Er is veel verdriet en overlijden en dat maakt het boek soms wat zwaar. Toch blijft er ook altijd ruimte voor hoop. The Inexplicable Logic of My Life gaat net zoals Sáenz' debuut Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe over het ontdekken van je identiteit. Een boek vol emoties en prachtige observaties. Sal citeert ergens Socrates die heeft gezegd: “The unexamined life is not worth living”, en dit boek draagt die boodschap ten volle uit.
- Karin Walta over The inexplicable logic of my life

Zoals in al Indridasons boeken wordt het IJslandse landschap in Operatie Napoleon zorgvuldig en uitermate beeldend beschreven. Van de barre weersomstandigheden kan iedereen die het boek leest zich eveneens een erg goede voorstelling maken. Ook de dialogen zijn een natuurgetrouwe weergave van hoe een tweegesprek zich vaak voordoet. Ondanks dat dit eigenlijk pas het derde boek is dat de auteur geschreven heeft, is het al te merken dat zijn eigen stijl al duidelijk vorm begint te krijgen.
- Kees van Duyn over Operatie Napoleon

De plot, die zich in dit eerste boek voornamelijk concentreert rond Mia’s bloederige opleiding tot Kling, is enorm vol en gevarieerd en bevat meer dan voldoende originele elementen en onverwachte wendingen om zelfs de meest doorwinterde fantasylezer blijvend te boeien en nieuwsgierig te maken naar het vervolg. Kristoff beschrijft alles ook opvallend beeldend en speelt zelfs met de plaatsing van woorden om dat voor elkaar te krijgen. Het is afwachten of hij dit niveau kan aanhouden.
- Marvin Olbrechts over Nimmernacht

Zeker naar het einde toe wordt het verhaal bovendien ongewoon spannend met veel onthullingen en eindigt haast elke hoofdstuk met een onweerstaanbare cliffhanger. Een zeer verzorgde en rijke vertaling van Maria Postema laat de leesmagie hoog opflakkeren en dat wordt nog eens gesterkt door een tot in de puntjes verzorgde vormgeving. Iskari vormt een ode aan de kracht van verhalen en zowel Blossom Books als Postema hebben duidelijk het onderste uit de kan gehaald.
- Joke De Meyer over Iskari

Bekijk hier alle besproken boeken van deze weekOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 32 boeken bespraken we deze week #57

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 52 (2017)

op 28 december 2017 door Hebban Crew 32 boeken 3 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken