Hebban vandaag

Nieuws /

Dragqueens en dichters

door Hebban Crew 1 reactie
Op zaterdagavond 28 november komt een serieuze aangelegenheid als de dichtkunst samen met de oogverblindende glamour van dragqueens en -kings. Dat gebeurt tijdens het Wintertuinfestival in Doornroosje in Nijmegen.

Dichters & Drags moet het hoogtepunt worden van het Wintertuinfestival, dat van 26 tot en met 29 november wordt gehouden. Op een groot feest zullen dragqueens en -kings voor het eerst de catwalk delen. De jonge dichters Daan Doesborgh, Martin Rombouts, Joost Oomen en Roos Vlogman brengen een ode aan de sexy drags RueBella, Marcella, Miss Valentina en Alix. De presentatie is in handen van de immer en scherpe Quirijn Lokker en de muziek komt van dj Hizzle, het meesterbrein achter deze en vele andere dragshows.

Het programma loopt over in een onstuimig feest met een volgens de organisatie 100% dansgarantie. Eerder op de avond is er een moment waar de achtergrond van de dragshow aan bod komt.

Dichters & Drags is onderdeel van de grootste festivalavond van het Wintertuinfestival, waarbij er meerdere programma’s zijn in de twee zalen, het café, de hal en zelfs de backstage van het Nijmeegse poppodium. Onder anderen Toon Tellegen, Tommy Wieringa, Simone van Saarloos, Kader Abdolah, Saskia De Coster, Bas Heijne, Tourist Lemc, Henk van Straten, Nyk de Vries en aanstormende talenten zijn te gast.

Op het Wintertuinfestival staat het thema Hoop centraal. Hoe staat het met het engagement in de literatuur en kan de literatuur hoop bieden?


Datum: zaterdag 28 november
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen
Zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:30 uur
Aanvang Dichters & Drags: 23.30u
Entree: € 15 / € 12,50 (CJP-/ student-/ bibliotheekpas)
Kaartverkoop: www.doornroosje.nl
Meer info: www.wintertuinfestival.nl


Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dragqueens en dichters

Gesponsorde boeken