Advertentie
Monogame drama

Het monogame drama

4
Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Een ode aan de single als wereldverbeteraar en levenskunstenaar.

Steeds meer mensen leven alleen. Maar wanneer we spreken over liefde - in het café, in reclames, films en zelfs in officiële wetgeving - blijkt een vaste, monogame relatie nog steeds de norm. Single ben je 'nog', 'weer' of 'even'.
Het stijgend aantal singles wordt vaak geduid als een symptoom van individualisering en epidemische bindingsangst. Mensen zouden geliefden 'shoppen, aan keuzestress lijden, overgave missen en geen toewijding tonen. In plaats van de exclusieve relatieals de ultieme verbinding te zien, vraagt Simone van Saarloos zich af hoe we op individuele wijze relationeel kunnen leven. In Het monogame drama stelt zij dat singles de wereld verbeteren: ze spreiden hun sociale risico, gaan gevarieerde verbintenissen aan en oefenen zich in diversiteit. Want vrijheid vieren doe je in verbinding.
Single-zijn is geen tussenfase of momentele status, het is een levenskunst.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
19 november 2015
ISBN
9789023495864 , 9789023496366
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 2 3 2 2 0 1 0

Artikelen over Het monogame drama

Dragqueens en dichters
12 november 2015 1 reactie
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

De single als levenskunstenaar

door: Lenneke 2 likes

Filosofe Simone van Saarloos is sinds een paar maanden bij mij in het vizier. Ik zag haar voor het eerst bij Zomergasten afgelopen zomer (waar ze de jongste zomergast ooit was; waarom toch altijd die nadruk op leeftijd?). Ik was er zelf aanvankelijk niet druk mee, maar mijn vrienden benadrukten dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook