Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

DWDD-boekenpanel gist naar de auteur van 'IJstweeling'

door Hebban Crew 3 reacties
Het is een klein wonder als het panel boekverkopers bij De Wereld Draait Door een thriller als aanrader kiest. Deze week spraken de vier lovende woorden over IJstweeling van S.K. Tremayne. Jammer dat het kwartet experts niet met de echte naam van de auteur op de proppen kwam.

Boekhandelaar Veronie Snijder-Kramer hield dinsdagavond tijdens De Wereld Draait Door, ook namens haar drie collega's, een warm pleidooi voor de thriller IJstweeling van S.K. Tremayne. Het was de eerste keer dit seizoen dat het boekenpanel van DWDD een spannende roman extra belichtte.

''Het is een ondraaglijk spannende, psychologische thriller'', zei Snijder-Kramer over het boek waarin Tremayne het verhaal vertelt over een identieke tweeling Lydia en Kirstie, van wie de eerste omkomt bij een ongeluk. Als Kirstie met haar ouders naar een Schots eiland verhuist, begint het meisje vreemd gedrag te vertonen: zij beweert dat zij Lydia is en dat het juist Kirstie is, die is overleden. ''Je wordt door de schrijver constant op het verkeerde been gezet'', aldus Snijder-Kramer.

De auteur houdt niet alleen met het verhaal de lezer voortdurend voor het lapje. Ook over de ware identiteit van de schrijver bestaat nogal wat verwarring, zo bleek tijdens het programma. Volgens de achterflap van IJstweeling is S.K. Tremayne het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. Volgens Matthijs van Nieuwkerk wordt er 'ontzettend gegokt' over de vraag wie het zou zijn. Zo wordt de naam van J.K. Rowling genoemd. De vier boekverkopers aan Van Nieuwkerks tafel hielden het echter op Julian Barnes, de gastheer zelf noemde Ian McEwan.

Volgens de online encyclopedie Wikipedia verschuilt de Britse journalist en schrijver Sean Thomas (1963) zich achter S.K. Tremayne. Thomas (foto) werkt als journalist voor kranten als The Sunday Times, The Daily Mail en The Guardian. Onder de nom de plume Tom Knox heeft hij inmiddels vijf archeologische en religieuze thrillers op zijn naam staan. Zijn eigen naam prijkt op de cover van drie romans, waarvan de tweede, Kissing England, in 2000 werd bekroond met de Bad Sex Award.

Thomas heeft overigens nooit officieel bekendgemaakt dat hij de auteur is van IJstweeling. Op zijn Twitteraccount retweet de auteur wel opvallend vaak lovende woorden over het boek.

Uitgeverij Prometheus stelt overigens drie exemplaren beschikbaar van Tremaynes thriller. Klik op de button hiernaast om kans te maken op het boek.    
Over de auteur

Hebban Crew

1941 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: DWDD-boekenpanel gist naar de auteur van 'IJstweeling'

 

Gerelateerd

Over

S.K. Tremayne

S.K. Tremayne

S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woo...