Hebban vandaag

Lezen /

Een cold case, een zelfmoord en een verdwijning in 'Het meisje onder de boom'

door Hebban Crew 2 reacties
Sara Blaedel debuteerde in 2004 met het eerste deel over Louise Rick, en is intussen al vier keer verkozen tot favoriete auteur van Denemarken. Eerst werkte haar hoofdpersonage bij de moordbrigade van de Kopenhaagse politie, maar inmiddels is ze toegetreden tot de Deense nationale veiligheidsdienst. 'Het meisje onder de boom' is Blaedels nieuwste, op zichzelf te lezen boek. We hebben een sneak preview en een winactie voor je.

In eigen land is Sara Blaedel allang niet meer te stoppen. Haar boeken zijn vertaald in 37 landen en ze ontving de Golden Laurel, dé prestigieuze Deense literatuurprijs. Ze is populair onder lezers en heeft wereldwijd al meer dan vier miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. En dat allemaal ondanks haar dyslexie; boeken waren voor Blaedel een ontsnapping uit het drukke thuisleven van haar jeugd.

Blaedels 'Louise Rick'-serie telt met dit nieuwste boek maar liefst tien delen. De boeken zijn opgedeeld in los van elkaar te lezen trilogieën, waardoor Het meisje onder de boom het perfecte instapmoment is voor nieuwe lezers; het is namelijk het eerste deel van weer een nieuwe trilogie. Voor Blaedel is het een gevoel van thuiskomen, tussen haar negende 'Louise Rick' en Het meisje onder de boom door publiceerde ze een vrijstaande trilogie over een jonge vrouw die na een onverwachte erfenis in het leven van haar vader duikt.

'A nerve tingling story that all crime-lovers should wish for for Christmas – if you can wait that long…'
Bogfidusen.dk

Het meisje onder de boom

Op het eiland Bornholm wordt het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd.

Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat zijn vrouw Trine hem heeft verlaten. Louise reist gelijk terug naar huis en gaat op zoek naar Trine. Tussen haar spullen vindt ze een foto met daarop Pia, Trine en Camilla, tijdens dezelfde schoolreis.

Leesfragment

Roept het mysterie rond de drie vriendinnen je toe om opgelost te worden? Daar is maar één oplossing voor; het boek in handen krijgen. Hieronder lees je alvast een sneak preview om te zien of het echt naar je zin is. En zo ja, dan doe je natuurlijk mee met de winactie. Het meisje onder de boom werd naar het Nederlands vertaald door Femke Muller en Maaike van Hassel.

Lees de eerste 2 hoofdstukken

De auteur over thrillers

Een van Blaedels favoriete jeugdherinneringen is voorgelezen worden uit Agatha Christie door haar moeder. In onderstaande video vertelt de auteur waarom zij denkt dat thrillers zo'n populair genre zijn geworden, en natuurlijk waarom zij ze zelf graag schrijft.

Winactie

Ben je na het lezen van de sneak preview niet meer te houden? In samenwerking met uitgeverij The House of Books mogen we 5 exemplaren weggeven van Het meisje onder de boom. Een nieuwe kennismaking met Blaedel of lekker verder lezen? Doe mee!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een cold case, een zelfmoord en een verdwijning in 'Het meisje onder de boom'

 

Gerelateerd

Over

Sara Blaedel

Sara Blaedel

Sara Blædel (1964) was journaliste en werkte voor de Deense televisie. Ze debu...


Gesponsorde boeken