Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Een verloren liefde - een schitterend opgebouwd verhaal

Voor alle fans van Jojo Moyes’ ‘De laatste liefdesbrief’, zo werden kandidaat-lezers verleid om zich op te geven voor deze leesclub. ‘Een verloren liefde’ zou een heerlijke roman zijn waarin twee verhaallijnen verweven worden. Of dat ook zo was? Lees het eindverslag van de hand van coördinator Greet Braem.

Tijdens WO2 worden een jonge, getrouwde Engelse vrouw (Stella) en een Amerikaanse soldaat (Dan) stapelverliefd op elkaar. Ze maken plannen om na de oorlog een gezamenlijke toekomst uit te bouwen. Naast deze verhaallijn uit het verleden is er ook het verhaal van die andere Engelse vrouw (Jess), uit de 21ste eeuw, die in een verlaten huis de 70 jaar oude briefwisseling tussen de Amerikaan en zijn liefje vindt. En natuurlijk wordt ook haar leven gekleurd door een bijzondere jongeman (Will).

Heden en verleden

Een verloren liefde is een schitterend opgebouwd verhaald, heden en verleden wisselen elkaar moeiteloos af. De overgangen gebeuren meestal door middel van Dans brieven aan Stella, alle geschreven tijdens WO II.

De gelijkenissen tussen Stella en Dan enerzijds en Jess en Will anderzijds zijn groot. Over de ontwikkeling die de verschillende personages al dan niet doormaken werd heel wat geschreven. Het valt ook iedereen op hoezeer de levens van mensen gekleurd worden door de tijd waarin ze leven. Verschillende keren wordt ook gezegd hoe gelukkig we ons mogen prijzen dat heel wat taboes verdwenen zijn, denken we maar aan homosexualiteit en het downsyndroom, en dat veel dingen nu bespreekbaar zijn en grotendeels aanvaard worden.

'Dit is een boek dat je weer even met beide benen op de grond zet en duidelijk maakt dat we blij mogen zijn dat we leven in een vrij land in een tijd dat iedere vorm van liefde geoorloofd is.' - leesclubdeelnemer Claudtje

De sterren

De deelnemers waren gul met het uitdelen van sterren en gaven bijna uitsluitend vier en vijf sterren voor het debuut van Iona Grey. De gemiddelde waardering ligt net boven de 4 sterren, we kunnen dus gerust stellen dat Een verloren liefde het hart van de lezers veroverd heeft. Minst positief is MarloesN. Wat haar betreft komt het verhaal tergend langzaam op gang en ligt frustratie op de loer. Weliswaar maakt het prachtige en meeslepende middenstuk een hoop goed, maar daarna zakt het alsnog als een kaartenhuis in elkaar, de liefde had een betere uitwerking verdiend, vindt zij. De enthousiaste feedback is echter in de meerderheid.

Lees het volledige eindverslag in de leesclubpage van Een verloren liefdeOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
411 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een verloren liefde - een schitterend opgebouwd verhaal

 

Gerelateerd

Over

Iona Grey

Iona Grey

Iona Grey woont met haar man en dochters in Engeland. Een verloren liefde i...

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 30 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Spots

Een verloren liefde

49 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Een verloren liefde van Iona Grey (Uitgeverij De Fontein). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze...

Gesponsorde boeken