Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Frederick Forsyth onthult verleden bij MI6

De Engelse schrijver Frederick Forsyth heeft onthuld dat hij twintig jaar in dienst was van de veiligheidsdienst MI6. Dit verklaart hij in zijn autobiografie 'The Outsider: My Life in Intrigue', dat in oktober zal verschijnen.

Fans vermoedden al langer dat Forsyth wel een verleden moest hebben bij de MI6, vanwege zijn wereldberoemde spionagethrillers waarin hij op zeer realistische wijze de geheime praktijken beschrijft. De Brit heeft op 77-jarige al een bewogen leven achter de rug. Zo was hij met zijn negentien jaar de jongste piloot in dienst van de RAF, werd hij gearresteerd door de Stasi en bedreigde de IRA hem. 

Forsyth vertelt dat hij voor het eerst werd benaderd om informatie te verstrekken tijdens de Biafra-oorlog (1967-1970) in Nigeria. Hij was daar op dat moment gestationeerd als buitenlandcorrespondent en zond naast zijn journalistieke stukken ook andere informatie door naar een nieuwe 'vriend'. De veiligheidsdienst zocht contact met hem omdat zij wilde weten of het waar was dat zoveel kinderen stierven tijdens de oorlog. 

Rijk werd de Engelse auteur niet van zijn nevenwerkzaamheden, want MI6 betaalde hem niet voor zijn klussen. 'Als iemand je vroeg of je een gunst kon doen, was het moeilijk om nee te zeggen,' aldus Forsyth. Ook verklaart hij dat er anders tegen het verstrekken van informatie aan werd gekeken, door de tijdsgeest van de Koude Oorlog.

Als een vorm van betaling keek de veiligheidsdienst mee met de creatie van zijn latere spionagethrillers. Zij bekeken passages uit zijn werk en vertelden hem of de betreffende scènes gepubliceerd mochten worden. 'Maar gewoonlijk was het antwoord OK Freddie!,' vertelt hij in zijn autobiografie.

Bron: BBCOver de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Frederick Forsyth onthult verleden bij MI6

 

Gerelateerd

Over

Frederick Forsyth

Frederick Forsyth

Frederick Forsyth (1938) is een Britse auteur. Zijn middelbare studies kreeg hij...