Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Frederick Forsyth

Artikelen 5

Frederick Forsyth (1938) is een Britse auteur. Zijn middelbare studies kreeg hij aan de beroemde kostschool Tonbridge School, een afdeling van de Etongroep. Voor zijn universitaire studies trok hij naar de universiteit van Granada in Spanje, maar al na vijf maanden onderbrak hij zijn studies, keerde terug naar Engeland  en werkte van 1956 tot 1958 als RAF-piloot. Vervolgens werd hij buitenlandcorrespondent voor het internationale persbureau Reuters, radio- en televisieverslaggever voor de BBC en later freelance-reporter. In 1970 begon hij te schrijven aan een thriller over een huurmoordenaar die een aanslag op de Franse president, generaal De Gaulle, moet plegen: De dag van de Jakhals. Het boek verscheen in 1972 en werd een megasucces; ook vandaag nog voert dit boek wereldwijd de lijsten aan van de beste thrillers ooit. Zijn boeken werden in zo’n 30 talen gepubliceerd en inmiddels zijn er over de hele wereld meer dan 60 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast zijn een aantal boeken verfilmd, zoals: Het vierde protocol (The fourth protocol), De dag van de jakhals (The day of the Jackal), De huurlingen (The dogs of war) en Geheim dossier Odessa (The Odessa File). In 2001 nam Frederick Forsyth een opmerkelijke stap: hij schreef speciaal voor het internet een verhalenbundel, De veteraan. Een aantal maanden later verscheen deze bundel als normale paperback.

Nieuwste boek

Meer over Frederick Forsyth

Het thrillernieuws jaaroverzicht van 2016
29 december 2016 4 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken