Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Gefeliciteerd koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is vandaag jarig en dat viert heel Nederland. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Nederland kleurt oranje. Nederland viert feest. Want koning Willem-Alexander is vandaag jarig en wordt 48 jaar. Hoera, hoera, hoera voor onze koning.

Traditiegetrouw vierde de Koninklijke Famlie in een van te voren bekendgemaakte Nederlandse stad. Dit jaar was Dordrecht aan de beurt, waar de eerste Koningsdag nieuwe stijl werd gevierd.
De koning, zijn gezin en een deel van zijn familie maakten er een twee uur durende tocht. Zo zagen zij een Grande Parade van oude en moderne vaartuigen aan zich voorbij trekken en kregen zij een rondleiding langs de 'iconen' van Dordrecht. Prinses Beatrix, prinses Mabel, prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven waren dit jaar voor de eerste maal niet van de partij.

Iedereen viert deze dag op zijn eigen manier; de een staat vroeg op om op tijd op de beste plek van de stad te kunnen staan om daar z'n door het jaar heen verzamelde spullen te kunnen verkopen, de ander strompelt - na een lange Koningsnach - zijn huis binnen, weer een ander struint de vrije markt af naar de beste koopjes en een vierde duikt het feestelijk muziekgeweld in en viert deze dag met vrienden en een biertje. 

Wie langs de vrijmarkt loopt, ontkomt niet aan de typische bakluchtjes; hamburgers met gebakken uien, knakworsten, gehaktballen, patat. Het hoort bij Koningsdag zoals oranje bij deze dag hoort. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft er ieder jaar weer een behoorlijke kluit aan. 'Eten en drinken dat op straat wordt aangeboden, moet veilig zijn', aldus de NVWA. Daarom controleert de Autoriteit op Oranjemarkten en -evenementen of straatverkopers hygiënisch werken.

Cakjes, taartjes, muffins en brownies zijn ook ontzettend populair op een dag als vandaag. Zo gemaakt, zo verkocht en het is vaak heerlijk. Maar voor al die keukenprinsen en -prinsessen die iets anders willen en net even op willen vallen, raden we Oranje toetjes aan. Een zoet boek met toetjes van Willem de Zwijger tot Willem-Alexander. Hmmm, om je vingers bij af te likken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Gefeliciteerd koning Willem-Alexander

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken