Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gents festival wint van Antwerpse boekenbeurs

Antwerpen trekt meer bezoekers, meer auteurs, meer fantasyboys en chicklitgirls, maar op het Gentse Betere Boek-festival kan de bezoeker in 1 dag de topvijf Vlaamse schrijvers in actie zien.

Antwerpen is vijftig minuten korter reizen met de trein vanuit Nederland. De Boekenbeurs duurt langer (van 31 oktober tot 12 november). Er komen meer wereldberoemde auteurs uit binnen- en buitenland. Speciale themadagen trekken WOI-kenners, fantasyliefhebbers en stripfanaten.

Dus waarom zou je dan kiezen voor Gent en Het Betere Boek-festival? Simpel: de programmering is lekker compact in 1 dag gepropt (zaterdag 11 oktober, 11-18 uur) en ze laten iets zien wat je in Antwerpen niet aantreft: de grote Vlaamse auteurs continu achter elkaar.

Dimitri Verhulst bijvoorbeeld, is niet zo van de zelfpromotie. Een enkel interview voor de Standaard of een Nederlands televisieprogramma. Maar hier op Het Betere Boek-festival vertelt hij over zijn Kaddisj voor een Kut. AKO Literatuurprijs-kandidaat Tom Lanoye zien we vaker live in Nederland, maar hier oreert hij in zijn eigen habitat. Voeg daaraan toe woordkunstenaar Erwin Mortier en woordverprutser Herman Brusselmans, en je hebt een fraai literair tableau. Allemaal tussen 11 en 18 uur. Geen nachtbraken, keurig met de trein terug na afloop. Of souperen in een van de vele studentikoze Gentse restaurants. Entree voor het festival Het Betere Boek kost slechts een tientje, daar hoef je geen glas bier minder voor te drinken.

Speciale tip: 11 uur interviewt Christophe Vekeman Paul Mennes. Een risico, want het zijn beiden nachtdieren, die het zonlicht slecht verdragen. Hopen op wolkenrijke dag. Zijn er geen dames, vraagt u misschien. Jawel, maar ze hebben het zwaar tussen deze zwaargewichten. Margot Vanderstraeten komt altijd goed voor de dag, en 3 kandidaten voor de Bronzen Uil zijn bij elkaar gezet in 1 uur door de organisatie: Carmien Michels, Hebban-blogger Anne Eekhout en Nina Weijers. Afsluitend om 18 uur wordt de Bronzen Uil uitgereikt, prijs voor het beste debuut van 2014.

www.hetbetereboek.beOver de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Gents festival wint van Antwerpse boekenbeurs

 

Gerelateerd

Over

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) is een Belgische schrijver en dichter. Hij publiceerde v...

Erwin Mortier

Erwin Mortier

Erwin Mortier is een Vlaamse schrijver. Hij publiceerde verscheidene romans, nov...

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans (1957) is een Vlaamse schrijver, dichter en columnist. Hij pu...

Tom Lanoye

Tom Lanoye

Tom Lanoye is romancier, dichter, scenarioschrijver en theaterauteur. Hij is een...

Anne Eekhout

Anne Eekhout

Anne Eekhout (1981) hield zich na de middelbare school bezig met verschillende o...

Gesponsorde boeken