Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Gespot: Interview met Nadia Zerouali

Nadia Zerouali, auteur van Melk & Dadels, sprak met Marjoleine de Vos van het NRC over onder meer eten, Moslim zijn, haar jeugd, werk en natuurlijk over haar boek dat bekroond werd met de Gouden Garde Publieksprijs voor het beste kookboek van 2014.

Eten
"Dan benadruk ik liever het leuke aan Marokkaans zijn. Behalve dat ik dat eten lekker vind, was de drijfveer voor Merijn en mij bij het maken van onze kookboeken ook dat we een andere kijk op de Arabische wereld wilden geven. Er is daar alles: een moderne kant naast een traditionele, een christelijke en joodse naast de islamitische, er zijn metropolen naast authentieke kashba's. Er is handwerk, er is design, Eris poëzie en er is platte lol. Van dat alles wordt maar een ministukje belicht...Wat kan ik? Ik kan eten koken, ik kan mensen met elkaar aan tafel laten zitten, ik kan mijn vriendin van de boerenmarkt in Tel Aviv laten eten met mijn lieve Libanese vriend van de markt in Beiroet."

Melk & dadels
"Ik ben natuurlijk altijd met eten bezig, maar vriendinnen van mij niet. Die zijn inmiddels allemaal allang getrouwd, maar ze gaan nog voor couscous naar hun moeder, voor tajine naar hun moeder, die kunnen eigenlijk niets zelf maken. Marokkaanse moeders doen ook wel graag of het iets héél ingewikkelds en tijdrovends is. Dus daarom zijn we voor ons boek Melk & dadels Marokkaanse moeders gaan interviewen over hoe ze koken. Een vrouw in Meppel maakte een gerecht van gekonfijt lamsvlees dat ik niet kende. Die heeft me echt uitgelachen: wat ben jij nou voor een Marokkaan?"

Het complete interview is gepubliceerd in het NRC op zaterdag 20 december 2014.Over de auteur

Hebban Culinair

99 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Gespot: Interview met Nadia Zerouali

 

Gerelateerd

Over

Nadia Zerouali

Nadia Zerouali

Nadia Zerouali is in een Marokkaans gezin in het Oosten van ons land opgegr...

Gesponsorde boeken