Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Gespot: Tim Hayward over doe-het-zelven in de keuken

Tim Hayward, auteur van Ambachtelijk Culinair is een groot voorstander van doe-het-zelven in de keuken. In een interview in het tijdschrift Boer zoekt vrouw zegt hij dat het namelijk niet alleen leuk en gemakkelijk om zelf bijvoorbeeld bacon te maken, maar deze bacon ook veel lekkerder is dan wat er in de supermarkt te koop is.

En als je echt wilt weten wat bacon precies is, dan moet je het zelf een keer gemaakt hebben. Van het etiket word je volgens hem namelijk niet veel wijzer.

Hayward is “blij dat steeds meer mensen de productie van hun voedsel weer in eigen hand nemen. Voedsel is op een ongezonde manier onderdeel geworden van de consumptiemaatschappij. Er is niets beter voor je gevoel van eigenwaarde dan zelf je gezin van eten te voorzien.”

Op de vraag of we echt alles zelf kunnen maken antwoordt hij: “het meeste eigenlijk wel. Natuurlijk zijn er een paar ingrediënten die je beter op wat grotere schaal kunt produceren. Je gaat bijvoorbeeld niet thuis een kaasje maken. Dat kan een kleine, ambachtelijke kaasmakerij veel beter. Maar bijvoorbeeld de gebakken bonen die de meeste Engelsen uit blik eten, zijn zo veel lekkerder als je ze zelf maakt.”

Veel mensen denken dat doe-het-zelven in de keuken veel tijd kost. Hayward stelt ze gerust door te zeggen “dat het er aan ligt wat je maakt. Boter maken kost meer tijd dan bacon zouten….Voor veel recepten geldt dat je ze snel kunt maken maar dat ze daarna langer nodig hebben om te rijpen of te drogen. Maar dat is tijd waarin je rustig iets anders kunt doen. Hier is overigens maar één waarschuwing op z’n plaats: de kwaliteit van je eigen producten is zo hoog, dat het verslavend kan werken.”  

Bron: Boer zoekt vrouw magazine, 2014 jaargang 1 nummer 4

Fabulous Food Fan schreef in haar blogpost over Ambachtelijk culinair: ”Tim neemt je mee naar de basis, waarbij vaardigheden als inmaken, zouten, drogen, karnen, roken, fermenteren en stoken weer nieuw leven ingeblazen worden. In meer dan 380 pagina’s en 11 hoofdstukken wakkert hij het culinaire doe-het-zelfvirus aan tot grote hoogte en past daarmee perfect bij de herontdekking van traditionele technieken en duurzame voedselproductie. Tel daarbij op dat Tim zijn teksten lardeert met droge Engelse humor en je begrijpt dat dit boek geweldig leesvoer is.”  



Over de auteur

Hebban Culinair

95 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Gespot: Tim Hayward over doe-het-zelven in de keuken

 

Gerelateerd

Over

Tim Hayward

Tim Hayward

Tim Hayward is een Britse culinaire schrijver voor onder andere de Financial Tim...