Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

GoT: zeven boeken and counting

door Debbie van der Zande 5 reacties
GoT, of Game of Thrones, of Spel der Tronen, of Het Lied van IJs en Vuur. Wie weet niet waar dit over gaat? Inmiddels gaan we bijna het vijfde seizoen van de tv-serie in en zitten we ongeduldig (zeer ongeduldig) te wachten op het zesde boek. Wacht, het zesde boek?


In de boekwinkel is het altijd een ingewikkeld en hilarisch spelletje om uit te leggen hoe de delen van Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin in elkaar zitten. Ben je in de dikke hardcovers begonnen, dan kun je al zeven boeken hebben gelezen. Volg je de Tv-serie, dan ben je nog maar ergens rondom het tweede derde boek. Wat? Het tweede, derde boek?

Ja, en dat heet dan in de zwarte paperbackreeks het vierde boek. In het Nederlands zijn de delen 3 en 5 geplitst in twee delen, wegens risicovolle omvang. De seizoenen van de Tv-serie volgen de boeken globaal (al vliegen bepaalde verhaallijnen aardig uit de bocht) en daar correspondeert boek 3a (of 3-1) met het derde seizoen en boek 3b (of 3-2) met het vierde seizoen. Het vijfde boek moet in de paperbackreeks nog uitkomen dus en dat zal ongeveer tegelijkertijd gebeuren met de start van het vijfde seizoen op HBO (april 2015).

Ik kan me er danig mee vermaken klanten deze puzzel voor te leggen. Hetzelfde probleem heb je bij de Engelse pockets, want Harper splits deel drie weer wel en deel vijf niet (maar soms wel), uitgeverij Bantam splitst helemaal niet en die heeft dus gewoon vijf vuistdikke pockets.

Ben je inmiddels de weg kwijt? Dan kun je twee dingen doen:

- Je mailt de redactie met je persoonlijke situatie ("ik heb nog geen enkel GoT-boek gelezen en weet nu niet meer waar ik moet beginnen" of "ik heb de hele serie uit (denk ik) en wil nu wel eens weten wat ik daarna kan lezen") en dan ontvang je persoonlijk advies terug;

- Je doet mee aan de winactie (met dank aan Luitingh-Sijthoff) hiernaast en wint alle zeven Nederlandse hardcovers, plus Ridder van de Zeven Koninkrijken;Over de auteur

Debbie van der Zande

851 volgers
322 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: GoT: zeven boeken and counting

 

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...