Hebban vandaag

Community /

Hebban 1000 - wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

door Hebban Crew 360 reacties
Een kleine twee weken geleden maakte Hebban bekend op zoek te gaan naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Want, zo viel er in het persbericht te lezen, de redactie wil graag dat mooie boeken een lang leven hebben: ‘mooie boeken mogen nooit vergeten worden’. Het idee voor de Hebban 1000 was geboren. Vanaf vandaag kunnen lezers hun persoonlijke top 25 samenstellen.

Stel je persoonlijke top 25 met mooiste boeken ooit samen

Voor lezers, door lezers

In september maken we hem bekend: de eerste editie van de Hebban 1000, de ultieme lijst met mooiste boeken aller tijden. Een lijst volledig gebaseerd op de stem van lezers. 

'Maar het is geen verkiezing', legt bedenker en hoofdredacteur Sander Verheijen uit. 'Vanaf vandaag kunnen lezers op Hebban hun persoonlijke top 25 met mooiste boeken bijhouden. Met de nadruk op bijhouden, want het is natuurlijk een levende lijst. Na elk boek dat je hebt gelezen kan die lijst veranderen. Op 1 september om precies 12 uur 's middags, nemen we de stand op en stellen we op basis van al die lezersfavorieten de Hebban 1000 samen.' 

Mooie boeken mogen nooit vergeten worden

Elke dag besteden we op Hebban aandacht aan boeken die er op dat moment toe doen. Actualiteit en nieuw verschenen boeken zijn de orde van de dag. Ook met de Hebban Awards keken we niet verder dan naar de voorbije twaalf maanden, maar mooie boeken die ons (lees)leven zo verrijken mogen niet na een jaar van ons netvlies verdwijnen, niet na twee jaar en ook niet na tien jaar. Ze mogen nooit vergeten worden.

Hebban wil met de Hebban 1000 een statement maken: mooie boeken mogen nooit vergeten worden. 

Verheijen: 'Met de Hebban 1000 willen we laten zien dat goede boeken een langer leven mogen hebben dan de eerste paar maanden na verschijning. In ons dagelijkse Hebban-leven is de actualiteit vaak leidend en daarmee bieden we nieuwe boeken natuurlijk een prachtig podium, maar is er zoveel meer! Met de Hebban 1000 hopen we eenzelfde jaarlijkse traditie neer te kunnen zetten als NPO Radio 2 zo succesvol heeft gedaan met hun Top 2000. Het is natuurlijk fantastisch om het hele jaar leesinspiratie te kunnen halen uit een lijst met de duizend mooiste boeken. Wij zijn heel erg benieuwd naar welk boek de Bohemian Rhapsody onder de boeken zal gaan worden.'

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Vanaf nu kun je via hebban.nl/1000 starten met jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

De Hebban 1000

De Hebban 1000 richt zich alleen op Nederlandstalige boeken (oorspronkelijk en vertaald), van jeugdboeken tot thrillers. Van non-fictie boeken tot feelgood. Van fantasy tot zware literatuur. Maar natuurlijk mag jouw persoonlijke top 25 ook (deels) bestaan uit Engelstalige titels. Deze tellen alleen niet mee met de samenstelling van lijst met duizend mooiste boeken ooit. Kies de Nederlandse vertaling (indien beschikbaar) als je het boek wél mee wilt laten tellen bij de Hebban 1000. 

De stand op 1 september bepaalt welke 1000 boeken er in de eerste editie van de Hebban 1000 terechtkomen. In de loop van september wordt de bijzondere toplijst bekend gemaakt. De persoonlijke lijsten met mooiste boeken kunnen het hele jaar bijgewerkt worden. De Hebban 1000 wordt jaarlijks geactualiseerd. 

Stel je persoonlijke top 25 met mooiste boeken ooit samenOver de auteur

Hebban Crew

2343 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 - wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?