Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Thriller

door Hebban Crew 27 reacties
Vanaf 25 september a.s. kan er gestemd worden op de Beste Boeken van het Jaar in de acht Hebban-categorieën: Literatuur, Thriller, Feelgood, Fantasy (& Sciencefiction), Young Adult, Junior, Non-fictie (Mens & Wereld) en Culinair. Tot aan de start van de verkiezing maken we dagelijks de genomineerden bekend. Vandaag in de categorie: Thriller - op Hebban bekend onder de naam Crimezone.

De Hebban-redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. Titels die de afgelopen maanden in het oog sprongen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. Naast de selecties van onze experts kunnen lezers ook zelf een boek per categorie nomineren.

De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. 

Klik hier om nu te stemmen

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
THRILLER NEDERLANDSTALIG

Doodskopvlinder van Hartman & Ross (uitgeverij Tomas Ross Crime, 2015)

Coproductie van Tomas Ross en Corine Hartman over een Nederlandse NAVO-diplomaat die tijdens een undercoveroperatie verdwijnt. Met hem raakt ook een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen spoorloos.

Lieve mama van Esther Verhoef (uitgeverij Prometheus, 2015)

Verpleegkundige Helen is getrouwd met een succesvolle horecaman en heeft drie kinderen. Haar gezin wordt het doelwit van een stel jeugdige criminelen.

Verbroken van Linda Jansma (uitgeverij Crime Compagnie, 2015)

Ethisch hacker Mara de Wolff krijgt de opdracht het netwerk van een mediabedrijf te testen op veiligheidsrisico’s. Spoedig krijgt ze informatie onder ogen, die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf in gevaar brengt.

De vrouw in de spiegel van Kim Moelands (uitgeverij A.W. Bruna, 2015)

Zuivelbedrijf Latté krijgt een dreigbrief waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist. Spijkers in een pak yoghurt maken een eerste slachtoffer. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak.

In mijn bloed van Milou van der Will (uitgeverij The House of Books, 2014)

Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met het nieuws dat haar dochtertje Céline één van de kinderen is die door pedofiel Rick V. zijn misbruikt. V. komt weg met een lage straf. Berg vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze besluit wraak te nemen. 

IJskoud van Corine Hartman (uitgeverij Karakter, 2014)

De onorthodoxe rechercheur Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin in het leven hervonden in Saligia, een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt.


GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
THRILLER VERTAALD

Het meisje in de trein van Paula Hawkins (uitgeverij A.W. Bruna, 2015)
Vertaler: Miebeth van Horn

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein, die steevast stopt voor hetzelfde rode sein. Ze kijkt elke dat naar een stel dat op hun terras ontbijt en noemt ze Jess en Jason. Op een dag ziet Rachel iets vreemds in hun tuin.

De grenzeloze van Jussi Adler-Olsen (uitgeverij Prometheus, 2015)
Vertaler: Kor de Vries

Zesde deel in de serie Q. Rechercheur Carl Mørck begint, tegen zijn zin in, aan een oude onopgeloste zaak. Zeventien jaar geleden verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend.

Passagier 23 van Sebastian Fitzek (uitgeverij The House of Books, 2015)
Vertaler: Lucienne Pruijs

Tijdens een vakantie op een cruiseschip verdwijnen de vrouw en het zoontje van politiepsycholoog Martin Schwartz. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er op die noodlottige reis is gebeurd. Schwartz blijft achter als een mentaal wrak.

Mooie meisjes van Karin Slaughter (uitgeverij Cargo, 2015)
Vertaler: Ineke Lenting

Als het journaal meldt dat er een meisje wordt vermist, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden en het mysterie is nooit opgelost. Maar Claire achterhaalt alsnog de waarheid over haar zus. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ik reis alleen van Samuel Bjørk (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015)
Vertaler: Renée Vink

Thrillerdebuut van Noorse singer-songwriter Frode Sander Øien. In een bos wordt het lichaam van een zesjarig meisje aangetroffen. Zij is met een springtouw opgehangen aan de tak van een boom. Om haar nek een vliegtuiglabel met de tekst ‘Ik reis alleen’. De ervaren inspecteur Holger Munch wordt belast met het onderzoek.

Erfschuld van Arnaldur Indridason (uitgeverij Q, 2015)
Vertaler: Adriaan Faber

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavik. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen krantenknipsels uit de oorlogsjaren. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Klik hier om nu te stemmen

 

De Beste Boeken van het Jaar-verkiezing start op 25 september a.s. Er kan tot en met 15 oktober gestemd worden op de genomineerde boeken in 8 categorieën. Staat je favoriete boek er niet tussen? Dan kun je in elke categorie ook zelf titels nomineren, mits deze voor het eerst verschenen zijn tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.   

Lees ook: 

 Over de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Thriller

 

Overig

Hebban Awards 2015 nominaties

op 17 september 2015 door Hebban Crew 96 boeken 12 volgers 0 reacties 2 likes