Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Carry Slee

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor publiekslieveling en veelschrijver Carry Slee.

Ze begon haar schrijverscarrière door het inzenden van verhalen voor kleuterblad BOBO, waarna Carry Slee overschakelde naar realistische verhalen voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën. Onderwerpen als discriminatie, drugs en pesten worden door Slee op inzichtelijke wijze in een fictief verhaal gepresenteerd. Vele boeken zijn inmiddels verfilmd of als musical op de planken gebracht, maar Slee schreef ook verschillende romans voor een volwassen publiek. In 2014 werd ze bekroond tot populairste auteur van Nederland. Op dat moment had Slee meer dan zeventig boeken op haar naam staan.

Ruim tien jaar na verschijning van haar laatste jeugdboek voor de doelgroep 12+, was daar in 2015 Kapot, waarin het thema ‘scheiding’ wordt aangehaald. ‘Nog steeds ontvang ik brieven en mails van hen. Ik wilde heel graag weer iets doen met al hun aangrijpende verhalen. Dat heb ik gedaan met Kapot. Ik hoop dat iedereen het met net zoveel plezier leest als ik het heb geschreven,’ zei Slee bij de aankondiging van het boek.

De schrijfster heeft ondanks haar omvangrijke oeuvre nog steeds heel veel plezier in het bedenken van nieuwe verhalen en personages. Zo vertelde Slee in een interview voor Hebban:

'In de belangrijkste personages, zoals Julia en Thijs in Kapot, stop ik altijd iets van mezelf. Maar het is zo dat ik bij ieder personage aan iemand die ik werkelijk ken denk. Hoe is het karakter van die persoon, hoe doet diegene iets?' 


‘Adem in en doorlezen. Het is weer een heerlijk ouderwets op-het-puntje-van-mijn-stoel-zit verhaal. Met
Kapot schreef ze een prachtige jeugdroman met een heftig thema. Dus ja, Carry Slee did it again!’ schreef Hebban redacteur Victoria Farkas over de laatste jeugdroman van Slee.

Kapot is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Young Adult. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Carry Slee

 

Gerelateerd

Over

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Overig

Gesponsorde boeken